Sergej 'smjenjuje' Sašu i Bodirogu!

Glumac Sergej Trifunović bio je u grupi putnika iz Madrida za Beograd, koji su najburnije proslavljali titulu vicešampiona sveta.

Košarka 16.09.2014 | 12:30
Sergej 'smjenjuje' Sašu i Bodirogu!

"Šta sad, kao sve je super? Pa, moramo malo i da se bunimo", viknuo je Sergej Trifunović u trenucima kada se avion "Er Srbije" sa reprezentativcima, članovima stručnog štaba, navijačima i novinarima polako spuštao ka pisti aerodroma "Nikola Tesla".

Nakon gromoglasnog pevanja "Igraj i pobedi i ponosno se vrati", skandiranja "Šampioni" i "Krle, ostani", posvećenog kapitenu koji je najavio oproštaj, poznati glumac rešio je da zabavi saputnike tobožnjim porukama nezadovoljstva.

"Uprava napolje!"

"Bodiroga, daj ostavku! Zar je srebro ono po šta smo otišli u Španiju?"

"Seko, preuzmi reprezentaciju od Saleta, bolji si trener", obratio se selektorovoj supruzi.

Naravno, niko mu nije zamerio...

Od igrača su najraspoloženiji za slavlje bili Miloš Teodosić, sa bratom Jovanom, Stefan Marković i Vladimir Štimac, dok je među Đorđevićevim saradnicima prednjačio tim menadžer Nebojša Ilić.

"Krle, ostani" pevalo se u više navrata, na kraju čak iz grla maltene svih u avionu, ali iskusni centar nije pokazao nameru da odustane od odluke saopštene nakon poraza od SAD u finalu.

Na meti vesele družine iz zadnjeg dela letelice našao se i novinar SOS kanala Vladan Tegeltija, kome je zbog čuvenog poteza na prvenstvenoj utakmici Partizan - Radnički Kragujevac skandirano: "Tegi, skini se!"

Zanimljivo je da su reprezentativci u jednom trenutku spontano ustali i "a kapela" otpevali himnu "Bože pravde".

Za njih su putovanje i doček ispred Skupštine Beograda označili kraj leta, tokom kojeg su zajedno bili čak dva meseca i nedelju dana.

Osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji, napravili su sjajnu uvertiru za klupsku sezonu, mada na tom polju, nažalost, stvari ne stoje dobro u većem delu Srbije.

Glavni (ne i jedini) razlog tome jeste nikad gora finansijska situacija, koja je čak "ugasila" Radnički, kao dugogodišnjeg učesnika ABA lige. Kao što je poznato, na mesto Kragujevčana "uskočio" je valjevski Metalac, koji će debitovati u regionalnom takmičenju.

Čak i da ništa ne ispadne kako valja, sada bar imamo nacionalni tim za ponos i moći ćemo da se tešimo maštarijama o Eurobasketu 2015!

Komentari / 0

Ostavite komentar