Ranka danas primila Mihajlicu i Đokića

Prvi čovjek socijalista, Petar Đokić ponudio je sindikalcima trideset tačaka koje bi oni mijenjali i usvajali ukoliko bi ostali u vlasti.

Republika Srpska 11.09.2014 | 17:07
Ranka danas primila Mihajlicu i Đokića

Bolna tačka koja je obilježila prošlu godinu, usvajanje ili neusvajanje novog zakona o radu ovaj put je prošla bez puno mimoilaženja mišljenja.

Promjene su potrebne, ali uz saglasnost svih partnera, poručio je Đokić.

U svom programu, Đokić se složio sa SNSD–ovim predstavnicima da bi ministarstvo rada i boračko – invalidske zaštite moralo da se razdvoji na više resora. Tržište rada mora da se poboljša, ali za borbu protiv nezaposlenosti ili rada na crno potrebno je mnogo više rada, saglasni su Mišićka i Đokić. Nije izostala ni dugo pominjana izrada socijalne karte, ali i MMF kome se, kako kaže Đokić, ne bi trebalo pokoravati.

Na adresu sindikata je stigao i Milanko Mihajlica. Mihajlica je preložio povećanje poreza na luksuz, ali i smanjenje poreza i doprinosa na plate.

Predstavnici Saveza sindikata su razgovarali i sa SDP–ovcem, Behzadom Čirkinom.

Za sada su posjete političkih stranaka Savezu sindikata završene.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milutin

11.09.2014 15:16

Mišićka je na platnom spisku Milorada Dodika i SNSD, nebi me začudiloda je na nekoj SNSD listi na oktobarskim izborima. To se neče desiti jer Dodiku odgovara da ima svog predsjednika sindikata kao što je MIŠIĆKA.

ODGOVORITE
Name

Aco

11.09.2014 15:27

Majko mila,skupila se najveća nakarada Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

11.09.2014 15:28

Nisam u toku, da li je Ranka Mišić izabrani novi predsjednik države pa vrši konsultacije za predlaganje mandatara za sastav Vlade? Izgleda da budala i krivih drva a i nepismenih, i sindikalaca i političara, u BiH nikad neće nestati.

ODGOVORITE
Name

zagoreli sindikalac

11.09.2014 18:34

Mozes Djokicu ovako glupim radnicima sipati prasinu u oci, da su pametni nebi ti dali da im pridjes.

ODGOVORITE