Za vikend 7. kolo PL BiH

Sedmo kolo BHT Premijer lige BiH već sutra će na Otoci otvoriti Olimpik i Mladost iz Velike Obarske.

Fudbal 11.09.2014 | 20:00
Za vikend 7. kolo PL BiH

Meč se igra sa početkom od 16 sati, a sudiće Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Pet susreta sedmog kola na program je u subotu. Dva počinju od 16 sati, jedan od 16:30, jedan od 18, te jedan od 19 sati.

Od 16 sati će igrati Travnik – Drina i Čelik – Sarajevo. Meč na Piroti povjeren je Edinu Jakupoviću iz Bihaća.

Derbi susret sedmog kola BHT Premijer lige BiH na programu na stadionu Bilino polje u Zenici, a sastaće se Čelik i Sarajevo. Derbi starih rivala i prošlosezonskih finalista Kupa BiH sudiće arbitar Danijel Pajić iz Bijeljine, a asistirat će mu Goran Dujak i Asmir Budimlić. Dodatni pomoćnici su Vladimir Bjelica i Predrag Stankić, dok će ulogu četvrtog sudije imati Amer Macić.

Od 16:30 sati u subotu u Bijeljini će snage odmjeriti Radnik i Sloboda, a sudija ovog meča biće Dragan Skakić iz Gradiške. Ovu utakmicu uživo će prenositi BHT 1.

Od 18 sati istog dana u Mostaru će igrati Zrinjski i Zvijezda, a ovaj meč sudiće Zoran Grbić iz Prijedora. Sat kasnije započeće posljednji subotnji meč sedmog kola u kojem će se na stadionu Grbavica sastati Željezničar i Vitez. Pravdu na ovom meču dijeliće Darko Obradović iz Stoca.

U nedjelju su na programu dvije utakmice. Slavija će od 16 sati u Foči ugostiti Borac, dok će drugi derbi kola i ujedno hercegovački derbi na stadionu Pecara igrati Široki Brijeg i Velež. Susret u Foči sudiće Admir Šehović iz Sarajeva, dok će arbitar hercegovačkog derbija biti Irfan Peljto, takođe iz Sarajeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar