„Nikola Tesla“ prevario radnice u Bileći

Radnice bilećke Fabrike tekstila ponovo su stupile u štrajk. Ovaj put one su preverane od strane vladinog preduzeća „Nikola Tesla“.

Republika Srpska 10.09.2014 | 19:26
„Nikola Tesla“ prevario radnice u Bileći

Prije deset dana Dušan Vještica, direktor vladinog preduzeća “Nikola Tesla” udostojio se da dođe u Bileću i obeća tadašnjim radnicima “Imeks internacionala” koji su bili više dana u štrajku da će ova ustanova preuzeti posao u Fabrici tekstila i izmiriti im dio dugovanja do desetog septembra. Međutim, do dana današnjeg radnicima nije uplaćena nijedna marka, a mašine su ponovo stale.

“Radnice su počele da rade 1. septembra kako smo se dogovorili uz uslov da ćemo dobiti tu jednu platu. Međutim, ponovo smo slagane i danas. Direktor je pokušavao da zove Banjaluku, ali mu se niko nije javljao i ne znamo više šta da radimo. Četvrti mjesec mi dolazimo i nijedne plate nismo dobili”, kaže Slađana Biberdžić, jedna od radnica Fabrike tekstila.

Njena kolegica Milena Šolaja kaže da su im mnogi obećavali, ali očigledno da od toga nema ništa.

“Od obećanja nema ništa. Prazna priča i načelnika opštine Bileća, premijerke Željke Cvijanović, predsjednika Dodika. Svi su tvrdili da će nam pomoći, ali još uvijek niko nam nije ništa dao. Radili smo deset dana i nećemo više nijedan. Imamo namjeru da zaustavimo jedan od puteva u Bileći, a nećemo više počinjati sa radom”, istakla je Šolaja.

BN TV

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

herceg

10.09.2014 17:34

Oni su cudo, sampioni lazi. Samo obecavaju zenama, i uvjek prevara. Vucetic je sa ovom vlasti sve ojadio u Hercegovini. Vocnjaci, pilane tekstil, pelat, pa ima li kraja? Pa aerodrom, Dabar. 2000 tekstilnih radnih mjesta. Unistise nas nacisto. Narode otvori oci i mjenjaj za mjesec dana ovu bagru.

ODGOVORITE
Name

Vukovi s Vučijaka

10.09.2014 17:35

Bože dragi, kako Mile više ima srca lagati sve ove ljude. Jadne žene rade za par stotina maraka i to ne mogu da dobiju a Mile se voza helikopterom gdje svaki let više košta od mjesećne plate cijele fabrike. Stvarno je žalosno do ćega su nas doveli.

ODGOVORITE
Name

hercgovina

10.09.2014 20:36

Pa dali iko vise moze da vjeruje tome nase nazovi ga predsjedniku i njegovim poslusnicima

ODGOVORITE