„Никола Тесла“ преварио раднице у Билећи

Раднице билећке Фабрике текстила поново су ступиле у штрајк. Овај пут оне су преверане од стране владиног предузећа „Никола Тесла“.

Република Српска 10.09.2014 | 19:26
„Никола Тесла“ преварио раднице у Билећи

Прије десет дана Душан Вјештица, директор владиног предузећа “Никола Тесла” удостојио се да дође у Билећу и обећа тадашњим радницима “Имекс интернационала” који су били више дана у штрајку да ће ова установа преузети посао у Фабрици текстила и измирити им дио дуговања до десетог септембра. Међутим, до дана данашњег радницима није уплаћена ниједна марка, а машине су поново стале.

“Раднице су почеле да раде 1. септембра како смо се договорили уз услов да ћемо добити ту једну плату. Међутим, поново смо слагане и данас. Директор је покушавао да зове Бањалуку, али му се нико није јављао и не знамо више шта да радимо. Четврти мјесец ми долазимо и ниједне плате нисмо добили”, каже Слађана Биберџић, једна од радница Фабрике текстила.

Њена колегица Милена Шолаја каже да су им многи обећавали, али очигледно да од тога нема ништа.

“Од обећања нема ништа. Празна прича и начелника општине Билећа, премијерке Жељке Цвијановић, предсједника Додика. Сви су тврдили да ће нам помоћи, али још увијек нико нам није ништа дао. Радили смо десет дана и нећемо више ниједан. Имамо намјеру да зауставимо један од путева у Билећи, а нећемо више почињати са радом”, истакла је Шолаја.

БН ТВ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

херцег

10.09.2014 17:34

Они су цудо, сампиони лази. Само обецавају зенама, и увјек превара. Вуцетиц је са овом власти све ојадио у Херцеговини. Воцњаци, пилане текстил, пелат, па има ли краја? Па аеродром, Дабар. 2000 текстилних радних мјеста. Унистисе нас нацисто. Народе отвори оци и мјењај за мјесец дана ову багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукови с Вучијака

10.09.2014 17:35

Боже драги, како Миле више има срца лагати све ове људе. Јадне жене раде за пар стотина марака и то не могу да добију а Миле се воза хеликоптером гдје сваки лет више кошта од мјесећне плате цијеле фабрике. Стварно је жалосно до ћега су нас довели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцговина

10.09.2014 20:36

Па дали ико висе мозе да вјерује томе насе назови га предсједнику и његовим послусницима

ОДГОВОРИТЕ