Izgradnja novog bloka TE "Ugljevik 3" od opšteg interesa

Vlada Republike Srpske danas je donijela odluku o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju novog bloka Termoelektrane "Ugljevik tri", kao i odluku o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju i korišćenje hidroelektrane "Mrsovo jedan" na rijeci Lim, u opštini Rudo.

Republika Srpska 10.09.2014 | 18:56
Izgradnja novog bloka TE "Ugljevik 3" od opšteg interesa

Vlada je donijela i odluku o emisiji obveznica Republike Srpske za izmirenje obaveza po osnovu materijalne i nematerijalne štete u periodu ratnih dejstava u iznosu od 32.185.097 KM.

U Centralnom registru hartija od vrijednosti 26. septembra registrovaće se obveznice za 4.505 fizičkih i pravnih lica, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o vinu, kojim se regulisanje proizvodnje vina razdvaja od proizvodnje jakih alkoholnih pića, u skladu sa propisima EU.

Zakonom se istovremeno štite interesi proizvođača grožđa, vina i drugih proizvoda od grožđa, zatim interesi potrošača, kao i propisivanje uslova za obezbjeđenje odgovarajućeg kvaliteta vina, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Komentari / 0

Ostavite komentar