EP, kvalifikacije: Večeras osam mečeva

Večeras se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a na rasporedu će biti osam mečeva.

Fudbal 09.09.2014 | 14:45
EP, kvalifikacije: Večeras osam mečeva

Pored susreta naše reprezentacije sa Kiprom, u okviru grupe B biće odigrana još jedna utakmica. Garet Bejl i društvo iz Velsa biće na lakšem ispitu u Andori, gdje bi sve osim pobjede gostujućeg tima bilo ravno velikoj senzaciji. Susret Andore i Walesa počinje u istom terminu kao i meč u Zenici, u 20 sati i 45 minuta.

U istom terminu su na rasporedu još neki zanimljivi susreti, a ističe se duel između Češke i Holandije.

Ništa manje zanimljivo ne bi trebalo biti ni u Norveškoj, gdje će domaća selekcija dočekati Italiju, dok će vjerovatno neizvjesno biti i na Islandu gdje će gostovati Turska.

Hrvatska će kvalifikacije otvoriti laganom utakmicom na domaćem terenu protiv Malte gdje se očekuje sigurna pobjeda naših zapadnih susjeda koji su, baš kao i mi, ostali bez nekoliko važnih igrača koji su se oprostili od reprezentativnog dresa po završetku Mundijala.

Biće to prilika da se domaćoj publici u najboljem svjetlu predstave neke nove snage kao što su Halilović, Kramarić, Čop i mnogi drugi.

Dvije utakmice počinju od 18 sati, a sastaju se Azerbejdžan i Bugarska u okviru grupe H, te Kazahstan i Latvija u grupi A.

Komentari / 0

Ostavite komentar