Zmajevi: Novi ciklus - ista očekivanja

Pred Safetom Sušićem i reprezentativcima Bosne i Hercegovine je novi kvalifikacioni ciklus.

Fudbal 09.09.2014 | 14:00
Zmajevi: Novi ciklus - ista očekivanja

Poslije uspjeha u prošlom ciklusu i plasmana na veliku smotru po prvi put od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Zmajevi će ovog puta uz promijenjeni format takmičenja tražiti svoj prvi plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon što smo prije dvije godine zaustavljeni u baražu, a prethodno u par navrata u grupi, ali tek na samom kraju kvalifikacija, Zmajevi ovog puta teoretski i sa treće pozicije u grupi mogu do Francuske.

Važno je pred večerašnji meč istaći da u reprezentaciji duvaju neki novi vjetrovi. Novi ciklus dočekujemo bez Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića, a uloga kapitena i lidera tima pripala je Edinu Džeku.

Safet Sušić je odlučio u vatru gurnuti nove, mlade igrače, kao i šansu konačno pružiti igračima iz domaćeg prvenstva što je za svaku pohvalu. Tako će večeras vjerovatno važnu ulogu u timu imati novajlija Sanjin Prcić, te Tino Sven Sušić, kao i Toni Šunjić, odnosno Muhamed Bešić koji su svojim igrama u posljednje vrijeme pokazali da su veliki dobitak za reprezentaciju.

Zmajevi su takođe pred ovaj ciklus promijenili i navike kada su u pitanju pripreme. Promijenjen je kućni red, igrači sada i zvanično imaju kodeks ponašanja, ali i savremen trening centar u kojem im ništa ne nedostaje.

Naši večerašnji protivnici nemaju zvučna imena u svom timu, a u Zenicu su došli s ciljem da nam na startu pomrse račune. Uz maksimalan pristup i ozbiljnost naših reprezentativaca u željeni rezultat niko ne sumnja.

Vjetar u leđa bez sumnje će biti sjajna publika na zeničkom stadionu koji nove kvalifikacije takođe dočekuje u novom ruhu.

Komentari / 0

Ostavite komentar