Obilne padavine u četvrtak

Nepovoljne vremenske prilike i narednih dana će se zadržati u Republici Srpskoj i ostalom dijelu BiH, tako će u utorak biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Bosna i Hercegovina 08.09.2014 | 22:49
Obilne padavine u četvrtak

“U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Poslije podne će biti lokalnih pljuskova, rijetko i grmljavine. Padavine se ne očekuju na jugu Hercegovine i sjevernim područjima'', kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu će takođe biti nestabilno vrijeme. Od sredine dana pljuskova i grmljavine će biti u većem dijelu zemlje. Očekivana količina padavina je od 7 do 15 litara po metru kvadratnom, uz jači pljusak lokalni i više.

“U četvrtak se očekuje jače naoblačenje sa zapada i usloviće kišu u cijeloj zemlji. Glavnina padavina u drugoj polovini dana. Očekivana količina padavina je većinom od 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Obilnija kiša se očekuje u Hercegovini i Krajini, između 30 i 50 litara po metru kvadratnom. U petak će takođe biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Očekivana količina padavina je od 10 do 30 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji'', najavljuju iz Zavoda.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bl

09.09.2014 09:13

OBILNE PADAVINE SE OCEKUJU U RS 12. OKTOBRA .MOLI SE CJELOKUPNO STANOVNIŠTVO DA IZAĐE VAN JER OVE PADAVINE POPRAVLJAJU RASPOLOZENJE, ČAK JE DOBRO I ZA ASMATICARE, SRČANE BOLESNIKE I DRUGE BOLESTI JER ĆE TOKOM CIJELOG DANA PADATI SNSD I TO PO STO GLASOVA U MINUTI. PADAVINE ĆE TRAJATI SVE DO ZATVARANJA BIRALISTA ,MOLI SA STANOVNIŠTVO DA IZAĐE I 13.OKTOBRA DA NAPOKON UDAHNU PUNIM PLUĆIMA

ODGOVORITE