Drinčić napustio Crnogorce!

Nakon povrede Stevana Jovetića, još jedna loša vest po crnogorsku reprezentaciju. Dan pred kvalifikacioni duel sa Moldavijom, reprezentaciju je napustio vezista Partizana Nikola Drinčić. On negira da je Partizan razlog njegovog odlaska.

Fudbal 08.09.2014 | 17:00
Drinčić napustio Crnogorce!

Malerima u taboru crnogorskih "sokolova“ nema kraja. Dan nakon što je potvrđeno da Stevan Jovetić zbog povrede neće moći da pomogne u meču sa Moldavcima, crnogorska reprezentacija ostala je bez još jednog veoma važnog igrača - na prvom meču u kvalifikacijama za EURO 2016.

Selektor Branko Brnović neće moći da računa ni na Nikolu Drinčića!

Vezista Partizana je dan uoči utakmice iznenada napustio tabor "sokolova“, a selektor Branko Brnović kratko je informisao novinare o čemu je reč:

"Drinčić nije mogao da izdrži pritisak i odlučio je da napusti reprezentaciju. Molim vas, nemojte više da me pitate o tome. Nije pritisak bio ovde, već gore u Beogradu", rekao je Brnović, ne želeći da dublje komentariše ovakvog Drinčićevog postupka.

Drinčić je ovog leta trebalo da ode u izraelski Makabi iz Haife, ali je u poseldnjem trenutku taj transfer propao. On je i dalje igrač Partizana, a u Humskoj uveravaju da će tako biti bar do kraja jesenjeg dela sezone.

U izjavi za Mozzartsport, Drinčić je negirao da njegova odluka ima bilo kakve veze sa Partizanom.

"To nema veze sa Partizanom i nemam ja nikakav problem. Razloge što sam napustio reprezentaciju ću sačuvati za sebe. Ali, ponavljam, to nema nikakve veze sa Partizanom i nema potrebe da iko priča protiv kluba, jer to nema nikakve veze sa mojom odlukom. Ti što su rekli, oni znaju zašto sam otišao, jer su prisustvovali tom razlogu. Što se Partizana tiče, ginuću za svaku loptu i pomoći drugovima koliko mogu i znam", rekao je Drinčić.

Brnović je, uprkos ovakvom razvoju situacije, pokušavao da ulije dozu optimizma.

"Ne mogu da se porede ova i ona prethodna utakmica koju smo igrali sa Moldavijom i ubedljivo je izgubili pod Goricom. Sada, uprkos svim problemima, imamo mnogo bolji zdrastveni bilten ekipe nego onda. Atmosfera i situacija je sasvim drugačija“, rekao je Brnović.

Na opasku novinara MONDA da teren stadiona pod Goricom izgleda nikad bolje, i pitanje kome to može biti prednost, selektor je imao kratak ali precizan odgovor: "Nama, jer smo tehnički potkovaniji“.

Uz selektora je na završnom brifingu pred start kvalifikacija bio i Mirko Vučinić. U odsustvu Stevana Jovetića, na kapitenu je još veća obaveza.

"Prošao sam sve pripreme reprezentacije od kako je formirana. U dobroj sam formi i verujem da ću biti od pomoći. Kad to kažem, mislim na pobedu protiv Moldavije. Remi bi za nas bio ravan porazu“, prokomentarisao je Vučinić.

Na opasku da li je spreman da ponese ulogu vođe u meču sa Moldavcima, centarfor AL Džazire je odgovorio:

"Ovo je reprezentacija, ovde može da bude i deset vođa. Treba da damo svi sve od sebe. Ako bude tako, verujem da neće izostati ni rezutat“.

Komentari / 0

Ostavite komentar