Kolarov ''pocjepao mrežu'' Srbija - Fracuska -1:1

Levi bek Orlova projektilom u 80. minutu spasio naš tim poraza na debiju novog selektora Dika Advokata - 1:1. 

Fudbal 08.09.2014 | 07:17
Kolarov ''pocjepao mrežu'' Srbija - Fracuska -1:1

Velika je šteta što se bodovi protiv Francuske, domaćina narednog Evropskog šampionata, ne računaju jer bi fudbalska reprezentacija Srbije od prvog kola grupe ”I” krenula sa bodom protiv velikog rivala, pošto su Orlovi uspeli da ostanu neporaženi na debiju novog selektora – 1:1 (0:1).

Strelac vodećeg gola za goste bio je Pol Pogba, nakon greške odbrane Srbije u 13. minutu, ali je pravičan remi Srbiji doneo Aleksandar Kolarov bombom u 80. minutu. Mogla je Srbija i do pobede u 87. minutu, ali je Loris pokazao da je odličan golman kada je praktično iz gola izvukao loptu posle šuta Ivanovića.

Nisu Francuzi pokazali neku fudbalsku veličinu, ali je i srpski tim bio indisponiran na debiju novog selektora Dika Advokata sve do poslednjih desetak minuta.

Najbolje prilike, ne računajući Tošićev udarac sredinom prvog poluvremena, Orlovi su imali nakon prekida. Ivanović je u 45. minutu pogodio prečku nakon centaršuta veziste CSKA, ali je sudija Štark svirao faul u napadu, dok je Kolarov sredinom drugog dela sjajno izveo slobodnjak koji je Loris izbacio u korner.

Zatresao je defanzivac Mančester Sitija mrežu Petlova u 48. minutu, ali je asistent Marković bio u ofsajdu tako da je na semaforu ostalo 1:0. A, moglo je vrlo lako da bude dva gola viška za Francuze neposredno nakon početka drugog dela kada je Stojković maestralno odbranio šuteve, najpre Kabele, a potom i Remija.

Pomenuti slobodnjak Kolarova bio je uvod u ono što je usledilo u finišu poluvremena. Orlovi su kratko odigrali kombinaciju tokom slobodnjaka, Ivanović je ostavio loptu za Kolarova, a zamenik kapitena je praktično pocepao mrežu Francuza.

Remi po meri oba tima, kada se uzme u obzir da su obe ekipe imale svoje ”blistave minute”, ali ono što svakako brine jeste to što se nastavlja mala poseta na stadionima kada nacionalni tim igra svoje mečeve.

SRBIJA – FRANCUSKA 1:1
(Kolarov 80 – Pogba 13)

Srbija: Stojković – Ivanović, Nastasić, Mitrović, Kolarov – Gudelj (Kuzmanović 60), Matić – Tošić, Tadić (Đuričić 60), Marković – Đorđević (Mitrović 75).

Francuska: Loris – Sanja, Varan, Matje, Dinje – Šnajderlin, Sisoko, Pogba (Matuidi 74), Kabaj, Kabela (Lankazete 60) – Remi (Benzema 60).

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

pitam se pitam

08.09.2014 05:31

Kada će doći dan, a da naši fudbaleri kada igraju za reprezentaciju nisi "indisponirani"?

ODGOVORITE
Name

Bosanac

08.09.2014 05:39

Sutra igra BiH kvalifikacije, baš me interesuje hoće li biti izvještaja..

ODGOVORITE
Name

ćeri

08.09.2014 07:20

Bosanac, pa valjda treba da bude i taj izvještaj i svaki sledeći kad igra i Bosna i Srbija , ne znam ja da se pitam ja bi tako .

ODGOVORITE
Name

Bosanac

08.09.2014 07:39

Re.Cerise..zato ja i pisem zato sto ima izvjestaja kad igra Srbija a kad je BiH igrala Ili treba da igra na Bntv nema izvjestaja. Nadam se da cete objaviti.

ODGOVORITE
Name

Milojko-Banja luka

08.09.2014 08:06

Ajde bosanac ne lupaj jer će onda onaj stereotip kako su bosanci udareni i biti tačan,ako neko izvještava o bih to je bn,i meni ide lično to na živce jer ne doživljavam bih svojom reprezentacijom,ova mi je mnogo draža jer se himna pjeva o mom narodu,zastava pripada mom narodu a i krste se u većini za razliku od bih,a što se tiče bn pa tu ste vi muslići u većini jer bn koči SRBE pzzz

ODGOVORITE