Budućnost mladih – budućnost Srpske

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić izjavio je da podržava mlade SDS-a Bijeljine koji hoće da njihova budućnost bude budućnost Republike Srpske.

Republika Srpska 30.08.2014 | 16:41
Budućnost mladih – budućnost Srpske

Tadić je istakao da su mladi pokazali spremnost da se upuste u borbu protiv korupcije i kriminala, kao i reformu obrazovanja.

"Zbog korupcije oni nemaju posao, imaju slabo obrazovanje, ne mogu da riješe stambeno pitanje", rekao je Tadić novinarima nakon konferencije Mladih SDS-a koja je sinoć održana u Bijeljini.

U prepunoj sali bijeljinskog Centra za kulturu vodila se debata o temi “Mladi u borbi protiv korupcije”. Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić ovom prilikom je istakao da svijest mladih o tome koliko se korupcija integrisala u sve pore društva daje nadu da će se oni svim snagama boriti protiv iste, kao rodonačelnice nepotizma i svega lošeg.

“Ono što se dešava u posljednje vrijeme sa nepotizmom nije samo odraz tog problema u druištvu. Najviši funkcioneri Republike Srpske, oni koji su trenutno na vlasti, sad se bjesomučno bave zapošljavanjem svoje djece. Ne bih rekao da je to samo pitanje nepotizma, već je to najava promjena u Republici Srpskoj” smatra Tadić.

On je, istovremeno pozvao sve ljude, bez obzira na stranačku pripadnost, da sarađuju, da se ujedine, i da tako ujedinjeni stvaraju bolji, povoljniji ambijent za život u Srpskoj.

Predsjednik mladih SDS-a Igor Ostojić rekao je da će se zalagati za stvaranje boljeg života za mlade ljude.

“Mladi u Republici Srpskoj žive zaista u teškoj situaciji. Na svakom koraku suočeni su sa nepotizmom, stranačkim zapošljavanjem, zato i odlaze iz zemlje” napominje Ostojić.

On još kaže da je potrebno što prije promijeniti takav negati8van trend, da bi se, samim tim, i prilike u zemlji promijenile.

"Privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta biće prioritet našeg rada, a cilj je da mladi ostanu na ovim prostorima", zaključio je Ostojić.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Rubin

30.08.2014 18:09

Kad se prekine krađa i nepotizam,tad će se otvoriti mnogo novih vrata, a to će biti poslije oktobra. Onda će i omladina imati perspektivu. Ova sadašnja partokratija je srozala RS do dna. Znači: Olovku u ruke i na izbore. Dosta je crvene gamadije!

ODGOVORITE
Name

Mia

30.08.2014 21:36

Kada na vlasti bude covjek kome pioritet nije licno bogacenje, onda ce i mladi imati sansu da se dokazu. Mislim da je Ognjen zaista taj koji moze da pomogne, ne samo mladima, nego cijeloj RS.

ODGOVORITE
Name

srbin-rs

31.08.2014 11:56

Ovo je predaleko otislo, mladi su skoro ubijeni u pojam. Zato za mlade ljude jedina sansa je pobjeda Ognjena Tadica i promjene u Republici Srpskoj!

ODGOVORITE
Name

Dada

31.08.2014 14:41

Za mlade je jedini spas da bjeze odavde! Samo se vrtimo ukrug sa ovim politicarima. Sjasi kurta da uzjase murta.

ODGOVORITE
Name

Daca25

01.09.2014 17:32

Mladi ljudi u Republici Srpskoj su pokretacka snaga ovog drustva, te je na njima obaveza da sebi prave bolju buducnost! A aktuelna vlast sigurno nije ono sto mladi zasluzuju, nego je to Savez za promjene u ciju snagu treba svi da vjerujemo! Svi skupa do pobjede!

ODGOVORITE