Sarajevo se sedmicom oprostilo!

Fudbaleri Sarajeva doživjeli su jako težak poraz od Borusije Menhengladbah u revanšu plej-ofa za Ligu Evrope. Nijemci su slavili visokim rezultatom 7:0.

Fudbal 29.08.2014 | 10:45
Sarajevo se sedmicom oprostilo!

Utakmica od prije sedam dana na Koševu, kada je Sarajevo igralo sjajno uprkos porazu od 3:2, ulijevala je neku dozu optimizma da se možda može dogoditi čudo na Borusia Parku. Međutim, čudo se nije dogodilo, a izabranici Dženana Uščuplića doživjeli su jako težak poraz, od kojeg će se malo duže oporavljati.

Dobro su počeli bordo momci utakmicu. Okić je u sedmom minutu zaprijetio Zomeru, koji je bio siguran. U 19. minutu nevjerovatna soloakcija mladog Duljevića, koji je nanizao četvoricu domaćih igrača, a onda je pucao pravo u Zomera.

Stigla je kazna za taj promašaj. U 20. minut Han je sa ivice kaznenog prostora šutirao, lopta je prošla Dupovcu kroz noge, a Bandović je nemoćan i ukopan ispratio pogledom loptu u mrežu.

Tu je bio kraj svim nadama našeg predstavnika. Samo četiri minuta kasnije, projektil Džake, Bandović opet nije imao šanse. Stojčev je u 29. minutu pokušao da matira Zomera, pucao je iznad gola. Treći gol za Borusiju postigao je Hrgota u 33. minutu nakon nesebičnog proigravanja Džonsona.

Bandović je odbranio udarac Rafaela u 36. minutu, a do kraja prvog dijela Hrgota je šutirao pravo u Bandovića. U nastavku Borusia je postigla još dva gola iako je sve bilo riješeno.

Hrgota je u 67. minutu postigao drugi gol na utakmici, svoj četvrti Sarajevu u dvomeču plej-ofa, a peti gol za snažnu njemačku ekipu postigao je Azar s bijele tačke u 74. minutu. Penal je skrivio Dupovac, koji je srušio Hermana.

So na ranu bordo igrača bio je pogdak Hrgote u 82. minutu, koji je pokazao da je sjajan napadač. Sedmi pogodak, posljednji, postigao je Azar iz slobodnog udarca u 90. minutu. Sarajevo je pretrpilo jedan od težih poraza, ali treba ići dalje, prvenstvo u Premijer ligi tek je počelo.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ćeri

29.08.2014 08:52

Pa šta u rangu su sa Brazilom , da je bilo i 10-12 ništa nije čudo .

ODGOVORITE
Name

lijep_uspjeh

29.08.2014 08:59

Svaka cast igracima Sarajeva sto su dogurali do ovog kruga. Nisu imali ni srece u zrijebu, mada je poraz svakako previsok i trebalo bi sagledati sta su uzroci tome. Uspjeh bilo kog bh kluba je ujedno uspjeh i svih jer donosi poene za cijelu ligu i samim tim bolju startnu poziciju za bilo koji tim sutra koji nas bude predstavljao.

ODGOVORITE