Radnici „Imeksa“ nisu zadovljni obećanjima

Direktor preduzeće “Nikola Tesla”, Dušan Vještica, razgovarao je u Bileći sa radnicima “Imeks internacionala”,  koji se više od deset dana nalaze u štrajku. On ih je obavjestio da je Vlada raskinula ugovor sa Milenom Janković i da je “Nikola Tesla” preuzeo sav posao. Međutim, još uvijek nije sigurno da li će radnice sjesti za mašine.

Republika Srpska 28.08.2014 | 20:03
Radnici „Imeksa“ nisu zadovljni obećanjima

Vlada je definitivno raskinula ugovor sa „Imeks internacionalom“, ali radnici nisu zadovoljni rješenjem problema i pitanje je da li će se proizvodnja nastaviti u ponedjeljak.

Kako su nam u telefonskom razgovoru rekli oni su nezadovoljni jer im je ponuđeno da im se do 10. septembra uplati posljednja plata u vidu stimulansa i rečeno da im „Nikola Tesla“ ne može izmiriti ostali dug od „Imeksa“.

“Vlada Republike Srpske, odnosno “Nikola Tesla” preuzima kompletnu proizvodnju u proizvodnom pogonu u Bileći. Sve ugovoreno ostaje i nastavlja se sa proizvodnjom u vlastitoj režiji, odnosno u vlastitoj organizaciji”, rekao je Vještica.

Tehnički direktor Milan Birač kaže da ima nezadovoljnih radnika.

“U ponedjeljak proizvodnja startuje. Da li se uspjelo? Mislim da je cilj ostvaren, da treba pokrenuti proizvodnju, da trebaju radnici dobiti svoju zarađenu platu koja je obećana do desetog. Jedan dio tada , a drugi zaostatci za šest mjeseci. Obaveze preuzima Vlada, a dugove ostali ostaju na “Imeksu”. Nisu sve radnice zadovoljne, ali većina jeste. To uvijek tako ide ali mislim da boljeg rješenja nema u ovom trenutku”, istakao je Birač.

Radnicima bilećke Fabrike tekstila duguje su tri plate, topli obroci i regres, dok se dugovi “Imeks internacionala” prema Opštini Bileća, te za komunalije procjenjuju u stotinama hiljada maraka.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

heo

28.08.2014 18:29

Nema posla ni plata jer su iza ove firme stajali Dodikovi hrvati.Sad kad se Dodiku ljulja stolica oni su se povukli.Sramota sta smo docekali.Odbranili smo Hercegovinu i napravili RS da bi nas jedna krajiska budaletina pocela prodavati ustasama i da ne da nasim ljudima da rade nego iskljucivo ustase.

ODGOVORITE
Name

justice

28.08.2014 19:29

Pa moze li ova vlast ista napraviti, a da se ne zavrsi strajkom, stecajem, nestankom vlasnika, otkazom za vise stotina radnika i nikom nista.

ODGOVORITE
Name

Đoko

28.08.2014 20:28

Kako naplatiti dug opštini Bileća.Za davanje 200 000 km IMEKSU JE KRIVIČNO DJELO koje je učinio načelnik opštine.Hoće li iko odgovarati.

ODGOVORITE
Name

bileca

29.08.2014 00:04

Eto pitanja za nacelnika CJB Trebinje Dragana Nosovica? Zasto ne radi po zakonu? Zasto ne procesuira nacelnika opstine bileca kojo je iz budzeta opstine na svoju ruku dao pare toj firmi i zasto ne procesutia ostali kriminal i pranje para u opstini bileca a i trebinje? Neka se bavi policijskim poslom a ne da preko politickih podobnika lize d..e aktuelnoj vlasti!

ODGOVORITE
Name

imajos

29.08.2014 07:41

A koliko poslovnica ima Imex, u Mrkonjić Gradu za 70 radnika tri mjeseca nisu uplatili platu. Ko to ima da istraži?

ODGOVORITE
Name

Rubin

29.08.2014 09:56

Propast kud god se okreneš u ovoj našoj zemljici!Ni najgori neprijatelji joj nisu uradili toliko zla koliko uradi ova crvenosektaška md-banda!Požuri,oktobre!

ODGOVORITE