Sarajevo večeras igra za istoriju!

Poraz na Olimpijskom stadionu od prije sedam dana umanjio je izglede FK Sarajevo da na kraju priredi senzaciju i domogne se grupne faze Lige Evrope.

Fudbal 28.08.2014 | 11:45
Sarajevo večeras igra za istoriju!

Uprkos dosta dobroj i hrabroj igri protiv protivnika koji dolazi iz jedne od najjačih liga na svijetu, izabranici Dženana Uščuplića sarajevski meč okončali su porazom od 3:2. Ali nada i vjera nisu izgubljeni.

Istina, posljednji meč protiv Mladosti nije okončan po želji igrača, trenera i navijača, međutim optimizam bez obzira na snagu protivnika i rezultat prve utakmice i dalje postoji.

Borusija je kvalitetom daleko od Haugesunda i Atromitosa, ali vrijedi spomenuti i podatak da je Bordo tim u minula dva kola poražen na domaćem terenu, da bi zaostatak u oba slučaja bio nadoknađen u revanšu.

Vodeći se otrcanom frazom da sreća prati hrabre, fudbaleri Sarajeva najavili su hrabru igru na jednom od najljepših stadiona u Njemačkoj.

U fudbalu je uvijek sve moguće pa tako i večerašnji trijumf i plasman Sarajeva u grupnu fazu Lige Evrope. Sve dok ikakvi izgledi postoje treba nadati se i vjerovati u čudo.

Komentari / 0

Ostavite komentar