Radnik želi pobjedu protiv Želje!

Radnik iz Bijeljine još uvijek nije postigao gol u ovoj sezoni, a prvencu se nadaju protiv Željezničara u srijedu.

Fudbal 26.08.2014 | 18:30
Radnik želi pobjedu protiv Želje!

Radnik nakon četiri kola ima samo jedan bod i tim iz Bijeljine najviše ima problema s realizacijom, pa je u dosad odigranim utakmicama primio pet, a nije postigao nijedan pogodak.

“Željo nije idealan protivnik za prekid naše neugodne serije, ali daćemo sve od sebe da sutra postignemo prve golove, a nadam se i ostvarimo prvu pobjedu”, rekao je veznjak Radnika Eldin Mašić dodavši:

“Nismo najbolje otvorili sezonu, odnosno nismo u istu ušli onako kako smo očekivali, međutim treba imati na umu da je igrački kadar dosta promijenjen u odnosu na prošlu sezonu, te da nam treba vremena da se još bolje uigramo. Svakako, ovom izjavom ne pravim alibi ni sebi ni saigračima, jer smo morali mnogo bolje. Naši navijači zaslužuju više i već protiv Želje nam je prilika da se iskupimo za loš start”.

“Željo je veliko ime i protiv takvih ekipa je uvijek teško igrati, ali i samo ime ekipe s Grbavice biće nam dodatni motiv. Bilo bi sjajno ako prvu pobjedu zabilježimo upravo protiv Željezničara”, dodao je na kraju Mašić.

Radnik je dakle i dalje jedina ekipa koja nije uspjela da postigne gol u Premijer ligi, a s obzirom na to kako su igrali u dosadašnjem toku sezone, teško je povjerovati da će im to poći za rukom u srijedu protiv Željezničara.

Ne samo da ne postižu golove, već igrači Radnika sad teško dolaze u prilike.

"Drina je u nedjelju bila bolja upravo za taj jedan gol. Mi smo ponovo ispoljili stare boljke, a to je neefikasnost. I one pozicije koje stvorimo ne umijemo da realizujemo i ovo već postaje veliki problem. Moraćemo preduzeti neke korake do sutra", rekao je trener Srđan Bajić.

Igrači su već pomalo u panici, a nervoza u svlačionici ne ide na ruku posebno sad kad u goste dolazi tim sa najviše titula prvaka u svojoj riznici.

"Moraćemo zbiti redove i igrati kao da je ovo prvo kolo. Željezničar je u ovom trenutku favorit, ali budite sigurni da ćemo ih pobijediti samo ako postignemo gol", smatra prvotimac Aleksandar Ćosović.

Susret Radnika i Željezničara igra se sutra s početkom u 17 sati. Radnik je, dakle, na jednom osvojenom bodu, dok Željo ima pet bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar