Sutra 5. kolo PL BiH

U srijedu 27. avgusta na programu je sedam utakmica, petog kola BHT Premijer lige BiH.

Fudbal 26.08.2014 | 17:45
Sutra 5. kolo PL BiH

Meč Sarajeva i Drine je odložen zbog nastupa Sarajeva u plej ofu za Ligu Evrope koji je na programu u četvrtak.

Pet utakmica na programu je od 17 sati, dok će se jedan igrati od 19, odnosno jedan od 20 sati. Derbi kola igraće stari rivali Čelik i Velež na Bilinom polju, a meč će direktno prenositi BHT 1. Arbitraža ovog meča povjerena je Admiru Šehoviću iz Sarajeva, kome će asistirati Senad Ibrišimbegović, Haris Baković, Dženan Milić, Predrag Stankić i Danijel Pajić.

Drugi derbi igraće se na stadionu Otoka u Sarajevu, a sastat će se Olimpik i Borac. Arbitar ovog meča je Tomislav Čuić iz Tomislavgrada, dok je susret Slavije i Slobode u Foči povjeren Goranu Paradžiku iz Ljubuškog.

Meč Radnika i Željezničara u Bijeljini sudiće Darko Obradović iz Stoca, dok će Travniku i Mladosti na Piroti pravdu dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva. Svi navedeni susreti igraju se od 17 sati.

Od 19 sati Pod Bijelim brijegom će igrati Zrinjski i Vitez, a meč će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Posljednji meč u srijedu igra se od 20 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, gdje će se sastati Široki Brijeg i Zvijezda. Arbitar pomenute utakmice je Dragan Skakić iz Gradiške.

Komentari / 0

Ostavite komentar