US open: Džej-Džej protiv BoJo!

Duel srpskih teniserki u okviru prvog kola US opena zakazan je za ponedeljak između 19 i 20 časova po centralnoevropskom vremenu.

Tenis 25.08.2014 | 14:35
US open: Džej-Džej protiv BoJo!

Vreme je za poslednji grend slem turnir godine - US open!
Titulu u konkurenciji teniserki braniće Serena Vilijams, dok je muški tron upražnjen, pošto je Rafael Nadal zbog povrede odustao od nastupa.

Srpski tenis od ponedeljka će u singlu predstavljati čak sedmoro tenisera i teniserki, pošto su se Đokoviću, Lajoviću, Ivanovićevoj, Jankovićevoj i Jovanovski pridružili Filip Krajinović i Aleksandra Krunić, posle pobeda u tri runde kvalifikacija.

Prve će na teren Jelena Janković i Bojana Jovanovski i to u međusobnom duelu, njihovom četvrtom na WTA turnirima (Jelena vodi 2:1).

One će se sastati na terenu broj 17, posle meča Južnji - Kirgios, čiji početak je zakazan za 17 časova po centralnoevropskom vremenu. Dakle, Srpkinje sigurno neće krenuti pre 19.00.

Jelena (10. na WTA listi) pre desetak dana je nastupila u Sinsinatiju i ispala u četvrtfinalu od Serene Vilijams, dok je Jovanovski (35) posle plasmana u četvrtfinale Vašingtona, krajem jula, vezala tri poraza na tvrdoj podlozi - u Montrealu, Sinsinatiju i ove nedelje u Nju Hejvnu.

Novak Đoković u lokalu takođe igra u ponedeljak, ali će u Srbiji već biti utorak, oko 2.30 ujutru, kada najbolji teniser sveta krene u nadmetanje sa Argentincem Dijegom Švarcmanom.

Ako sve bude po planu, tj. ako ne bude kiše, koja u Njujorku često zna da poremeti program, Ana Ivanović protiv Alison Riske (SAD), Dušan Lajović protiv Jeržija Janoviča (Poljska), Krajinović protiv Tima Smičeka (SAD) i Krunićeva protiv Aleksandre Piter (Poljska) igraće u utorak u terminima od 17 časova pa nadalje.

Komentari / 0

Ostavite komentar