JSL: Zvezda kod Voše, Partizan sa Sremcima

Prvi veliki derbi u novoj sezoni Jelen Superlige odigraće u subotu uveče u Novom Sadu aktuelni pobednik kupa Vojvodina i šampion Crvena zvezda.

Fudbal 22.08.2014 | 16:05
JSL: Zvezda kod Voše, Partizan sa Sremcima

Za razliku od prethodnih sezona kada su se novosadaski i beogradski crveno-beli uglavnom susretali u poslednjem kolu, ovaj put do duela dolazi već u trećem, i to posle dve startne pobede i jednih i drugih.

Vojvodina je posle blamaže u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv slovačkog Trenčina 4:0, u revanšu popravila utisak trijumfom od 3:0, da bi potom na startu šampionata zabeležila dve sigurne pobede, protiv OFK Beograda i Mladosti iz Lučana.

Dobra vest za trenera Vojvodine Zorana Marića uoči derbija sa Zvezdom je i činjenica da je klub isplatio dugove i registrovao novajlije, što, još uvek, nije slučaj na Marakani, pa će Nenad Lalatović, gotovo sigurno i na Karađorđu morati da se osloni na prošlogodišnje snage.

Rezultat derbija sa pažnjom će se pratiti i u Partizanu, pošto bi u slučaju remija, crno-beli pobvedom protiv Donjeg Srema u Humskoj, već posle tri kola bili jedini na vrhu tabele, gde im je velika želja i da ostanu i vrate titulu, koju su letos izgubili posle sedam godina.

Priliku za prve bodove ove sezone tražiće Voždovac, na Vračaru protiv Rada, kao i niški Radnički, koji seriju teških mečeva, posle duela sa Zvezdom i Partizanom, gostuje u Jagodini.

Zanimljivi dueli očekuju se u Čačku gde Borac dočekuje Čukarički i u Novom Pazaru, gde gostuje kragujevački Radnički. Napredak i OFK Beograd će u Kruseevcu tražiti prvi ovosezonski trijumf, a Spartak u Subotici protiv Mladosti želi da zaokruži odličan start sezone.

Jelen Superliga, 3. kolo
Subota:
17.00 Novi Pazar - Radnički Kragujevac
17.00 Voždovac - Rad
17.30 Spartak - Mladost
18.00 Jagodina - Radnički Niš
19.30 Napredak - OFK Beograd
20.00 Borac - Čukarički
20.30 Vojvodina - Crvena zvezda
Nedelja:
19.00 Partizan - Donji Srem

Komentari / 0

Ostavite komentar