LE: Borusija pada na Koševu!

Fudbalska reprezentacija BiH konačno je prije dva mjeseca bila učesnica nekog velikog takmičenja.

Fudbal 21.08.2014 | 14:15
LE: Borusija pada na Koševu!

Kroz ove dvije poslijeratne decenije domaći fudbalski klubovi ostali su nam dužni. Nikada jedan od naših predstavnika nije se uspio plasirati u grupnu fazu nekog velikog evropskog takmičenja. Istina bilo je tu i nekih zapaženih rezultata, ali su naši predstavnici padali na posljednjim preprekama, vjerovatno usljed neiskustva, ponekad i „straha“ od velikog uspjeha.

FK Sarajevo u nekoliko navrata bio je nadomak raja, ali je grupa do danas ostala nedosanjan san.

Večeras je pred Dženanom Uščušlićem veliki ispit zrelosti. U domaćem prvenstvu sve su prilike Sarajevo će u novoj sezoni dominirati, a koliko je blizu ili daleko od evropskog fudbalskog vrha pokazaće večerašnja utakmica protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Klub koji je u posljednje vrijeme u vrhu njemačkog fudbala i koji po tradiciji najviše namuči Bajern, suprostaviće se našem jedinom preživjelom predstavniku u grotlu koševskog stadiona koji je već rasprodat.

Hrabrom i strpljivom igrom uz podršku sa tribina i malo uvijek potrebne sportske sreće nema sumnje da Divovi mogu iznenaditi favorizovanog protivnika i pred revanš u Njemačkoj obezbijediti aktivan rezultat. 

Komentari / 0

Ostavite komentar