Bajern prvi favorit za titulu

I fudbalskim laicima je jasno da je Bajern iz Minhena veliki favorit za osvajanje titule u Bundesligi i u narednoj sezoni. Ipak, koeficijenti svjetskih kladionica pred start takmičenja u Njemačkoj otkrivaju da su Bavarci, zaista, apsolutni favorit.

Fudbal 21.08.2014 | 13:45
Bajern prvi favorit za titulu

Tako se na aktuelnog šampiona Njemačke nudi mizerna kvota 1,14, što znači da bi u slučaju da se to i desi na uloženih 100 KM ostvario profit od 14 KM. Od Bajerna se definitivno očekuje titula i pomalo je tužno na šta se svela jedna liga koja je do unazad nekoliko godina bila jako neizvjesna.

Ne tako davno, Bundesligu je znao osvojiti klub poput Volfsburga ili Verdera, dok se na polusezoni jednom desilo da vodeći tim bude novajlija Hofenhajm. Danas se titula Volfsburga nagrađuje koeficijentom 51, dok je najozbiljniji rival Bajernu očekivano ekipa Borusije iz Dortmunda.

Titula Borusije bi ulagaču donijela 7,5 puta veći dobitak, dok bi slavlje trećeg najvećeg favorita Šalkea već donijela bogatstvo onome koji bi to pogodio, jer je kvota na tim za kojeg nastupa Sead Kolašinac 34,00. Leverkuzen, našeg Emira Spahića, je četvrti favorit za osvajanje sa koeficijentom koji iznosi 41.00. O šansama ostalih timova gotovo je smiješno i trošiti riječi, a koeficijenti se kreću pretežno od 500 do 1000.

Bajern Minhen je u posljednjih 16 godina titulu osvojio 10 puta, ali bi po najavama ove sezone Bavarci mogli imati najlakši put do nje. 

Komentari / 0

Ostavite komentar