Poruka s Tvitera Srbiji: Uloži u najbolje!

Druga zlatna medalja Velimira Stjepanovića na EP u Berlinu izazvala je lavinu komentara na društvenoj mreži Twitter.

Ostali sportovi 21.08.2014 | 09:00
Poruka s Tvitera Srbiji: Uloži u najbolje!

"Srbija je plivačka sila sa uloženih nula evra u razvoj dvojice njenih najboljih plivača u poslednjih 20 godina".
Ovo je samo jedan od komentara sa Twittera, kojima su ljubitelji sporta - među njima i brojni aktuelni i bivši sportisti, kao i druge javne ličnosti - u sredu uveče propratili trijumf Velimira Stjepanovića u finalu trke na 200 metara na šampionatu Evrope.

Tu su, naravno i čestitke i poruke divljenja mladom asu, ali njegovi najnoviji uspesi pre svega su naveli ljude da se zapitaju - koliko novca biva usmereno u sportove i klubove koji nemaju gotovo nikakve rezultate na međunarodnoj sceni, ali zato prave milionske dugove, a koliko u one koji pronose slavu Srbije, njene zastave i himne po Evropi i svetu?

I kakav tretman u medijima imaju trofejni sportovi, a kakav oni drugi?

"Tranferi i godišnje plate Šišića, Mezenge, Šilba, Bronovickog, Eduarda Pašeka, Zajema, Đembe... Koliko je to bazena i budžeta OKS?!"

"U Srbiji je očigledno pravilo da ružni pačići uvek postanu najlepši labudovi i da oni odbačeni nekom nenormalnom energijom dođu do vrha".

"Plivanje, atletika, gimnastika! Bazični sportovi. Kreni od baze, Srbijo".

"O Velji Stjepanoviću sad treba pisati na pet strana svaki dan, on je uzor našoj deci. Ne ovi ludaci što ubijaju, a ne izbijaju iz medija danima".

"I ne treba razdvajati plivače, atletičare, tenisere od dece koja donose odličja sa takmičenja iz matematike, fizike, hemije".

Komentari / 0

Ostavite komentar