Moskva: Suspendovani restorani "Mekdonalds"

 Ruska federalna služba za nadzor u oblasti prava potrošača i dobrobiti ljudi - Rospotrebnadzor naložila je privremeno zatvaranje četiri restorana američkog lanca brze hrane Mekdonalds zbog brojnih kršenja sanitarnih propisa, saopštila je ta služba.

Svijet 20.08.2014 | 19:27
Moskva: Suspendovani restorani "Mekdonalds"

Na zvaničnom sajtu kompanije pojavilo se saopštenje o zatvaranju tri restorana.

Takođe je navedeno da u kompaniji razmatraju potrebne aktivnosti u cilju što bržeg otvaranja restorana za posetioce, preneo je sajt lenta.ru.

Krajem jula rukovodilac Rospotrebnadzora i glavni sanitarni lekar Ana Popova govorila je o zahtevima kvaliteta i bezbednosti proizvoda celog lanca Mekdonalds.

U vezi s tim služba je pokrenula planiranu inspekciju restorana u Novgorodskoj oblasti, nakon koje je sastavljeno 11 izveštaja o administrativnim prekršajima.

Ranije je objavljeno da je Rospotrebnadzor tražio da se zabrani prodaja čizburgera, rojal čizburgera, fišburgera, čikenburgera, sladoleda s prelivom od jagoda i milkšejkova zbog kršenja tehnoloških pravila, podsetio je sajt lenta.ru.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zivanovic

20.08.2014 17:40

Treba Leskovacki rostilj otvoriti :)

ODGOVORITE
Name

bingo

20.08.2014 20:18

I banjalučki ćevap

ODGOVORITE
Name

iljo

21.08.2014 06:53

Sarajevski cevap sa kajmakom

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.08.2014 09:36

Čudi me da prije nisu izbacili zapadno genetsko smeće pomješano u mješali i ono od pasa lutalica. Imaju Rusi više nego što treba svog potencijala da istisnu ovo i proizvode zdravu hranu.

ODGOVORITE