Koga dovodi Partizan - poluspremne igrače!

Posle Nenada Marinkovića i Ivana Petrovića, (pre njih Slovenca Branka Ilića), Partizan doveo i mladog štopera Lazara Ćirkovića, doskorašnjeg fudbalera Rada. Nekad je bio u Partizanu, ali su tada procenili da nije dovoljno dobar...

Fudbal 20.08.2014 | 21:00
Koga dovodi Partizan - poluspremne igrače!

Koliko para, toliko muzike. Stara izreka koju je pre nekoliko dana iskoristio i trener kragujevačkog Radničkog Dragoljub Bekvalac, opisujući jadnu igru svog tima.

Ista bi mogla da se upotrebi i za stanje u Partizanu. U Humskoj se, da se muzički izrazimo, trenutno "vrti" minimal tehno, sa elementima progresiv hausa. Mada, ima i lagane, letnje pop muzike u izvođenju beogradske grupe "Đura i mornari".

U finišu prelaznog roka, Partizan je prinuđen da prodaje igrače. Izvesno je da će štoper Vojislav Stanković, heroj iz Brisela protiv Anderlehta, kada je Partizan drugi put u novijoj istoriji ušao u grupnu fazu Lige šampiona, otići u rimski Lacio.

Trener Partizana Marko Nikolić, koji proživljava sudbinu svojih prethodnika(Aleksandar Stanojević, Vuk Rašović) i ostaje bez igrača koje je uigravao celo leto, nemoćnoi sleže ramenima i kaže: "To je ovde loša rutina". I dodaje da ne veruje da će imati isti tim na okupu do kraja prelaznog roka (31. avgust).

Plan A u Humskoj glasio je: da zadržimo tim, pa da probamo da uđemo u Ligu šampiona. Plan A je propao.

Plan B je glasio: da prodamo neke igrače, da isplatimo bar deo dugovanja i da uđemo u Ligu Evrope. Plan B je u toku.

Videćemo da li će biti Plana C.

Zbog opšte besparice u Humskoj, prodaja, tako omiljena discplina sportskih funkcionera i menadžera u Srbiji, ostala je kao glavna opcija za preživljavanje.

Ipak, Partizan je doveo nekolicinu fudbalera, od kojih je jedini od početka bio spreman Slovenac Branko Ilić.

Povratnik Nenad Marinković nije potpuno spreman, kao i novajlija Ivan Petrović, mada su oni sve bliži prvom timu.

Pred duel sa Nefčijem, konačno je angažovan mladi štoper, reprezentativac Lazar Ćirković, koji je, inače, već bio u Partizanu kao klinac, ali tada je neko procenio da nema kvalitet, da nije prosperitetan.

Hm, par godina kasnije eto njega opet u Partizanu. A trener Nikolić kaže da bi njegov debi mogao da se očekuje u drugoj polovini septembra. Dakle, za 30-ak dana.

Nikolić je nahvalio Ćirkovića koga je trenirao u Radu i preko te "štele" je i doveden u Partizanu (sin Ranka Stojića je bio na promociji u Humskoj). Trener Partizana kaže da je Ćirković bio želja već nekoliko meseci, ali da su neke administrativne prepreke (čitaj: spor Ćirkovića i Rada, koji je okončan na štetu kluba sa Banjice) uticale na to da se transfer oduži.

"Polako popunjavamo redove na pozicijama na kojima može da se desi da dođe do promene. Lazar je igrač sa jako dobrom inteligencijom na terenu, visok je 192, 193 centimetra, ima mirnoću u igri i po profilu odgovara Partizanu. Njegov kvalitet mi je dobro poznat, jer sam ga upravo ja pre nekoliko godina iz Partizana doveo u Rad", rekao je Nikolić.

Ćirković je rekao da je "presrećan što se posle toliko godina, zaobilaznim putem, vraća
u Partizan" i da se raduje ponovnoj saradnji sa trenerom Nikolićem.

On je demantovao pisanje pojedinih medija da prethodnih 40-ak dana nije trenirao zbog spora sa Radom.

"Nisam trenirao sa ekipom, ali jesam individualno. Nisam 100 fizički spreman, ali neće mi mnogo trebati da uđem u formu. Jedva čekam da se priključim saigračima. Verujem da mi biti potrebno mnogo da uhvatim ritam sa ekipom", rekao je Ćirković.

Na pitanje novinara zašto nije ostao u Partizanu, on je rekao da su tada ljudi u klubu procenili da nije kadar za više i da su se tada njemu i crno-belima putevi ražisli do danas.

Novi štoper Partizana potpisao je četvorogodišnji ugovor i u timu kluba iz Humske će nositi dres sa brojem 13. Kaže da nema predrasuda prema tom broju i da je "osoba bliska njemu odabrala taj broj" i da je on na to pristao.

Komentari / 0

Ostavite komentar