Кога доводи Партизан - полуспремне играче!

После Ненада Маринковића и Ивана Петровића, (пре њих Словенца Бранка Илића), Партизан довео и младог штопера Лазара Ћирковића, доскорашњег фудбалера Рада. Некад је био у Партизану, али су тада проценили да није довољно добар...

Фудбал 20.08.2014 | 21:00
Кога доводи Партизан - полуспремне играче!

Колико пара, толико музике. Стара изрека коју је пре неколико дана искористио и тренер крагујевачког Радничког Драгољуб Беквалац, описујући јадну игру свог тима.

Иста би могла да се употреби и за стање у Партизану. У Хумској се, да се музички изразимо, тренутно "врти" минимал техно, са елементима прогресив хауса. Мада, има и лагане, летње поп музике у извођењу београдске групе "Ђура и морнари".

У финишу прелазног рока, Партизан је принуђен да продаје играче. Извесно је да ће штопер Војислав Станковић, херој из Брисела против Андерлехта, када је Партизан други пут у новијој историји ушао у групну фазу Лиге шампиона, отићи у римски Лацио.

Тренер Партизана Марко Николић, који проживљава судбину својих претходника(Александар Станојевић, Вук Рашовић) и остаје без играча које је уигравао цело лето, немоћнои слеже раменима и каже: "То је овде лоша рутина". И додаје да не верује да ће имати исти тим на окупу до краја прелазног рока (31. август).

План А у Хумској гласио је: да задржимо тим, па да пробамо да уђемо у Лигу шампиона. План А је пропао.

План Б је гласио: да продамо неке играче, да исплатимо бар део дуговања и да уђемо у Лигу Европе. План Б је у току.

Видећемо да ли ће бити Плана Ц.

Због опште беспарице у Хумској, продаја, тако омиљена дисцплина спортских функционера и менаџера у Србији, остала је као главна опција за преживљавање.

Ипак, Партизан је довео неколицину фудбалера, од којих је једини од почетка био спреман Словенац Бранко Илић.

Повратник Ненад Маринковић није потпуно спреман, као и новајлија Иван Петровић, мада су они све ближи првом тиму.

Пред дуел са Нефчијем, коначно је ангажован млади штопер, репрезентативац Лазар Ћирковић, који је, иначе, већ био у Партизану као клинац, али тада је неко проценио да нема квалитет, да није просперитетан.

Хм, пар година касније ето њега опет у Партизану. А тренер Николић каже да би његов деби могао да се очекује у другој половини септембра. Дакле, за 30-ак дана.

Николић је нахвалио Ћирковића кога је тренирао у Раду и преко те "штеле" је и доведен у Партизану (син Ранка Стојића је био на промоцији у Хумској). Тренер Партизана каже да је Ћирковић био жеља већ неколико месеци, али да су неке административне препреке (читај: спор Ћирковића и Рада, који је окончан на штету клуба са Бањице) утицале на то да се трансфер одужи.

"Полако попуњавамо редове на позицијама на којима може да се деси да дође до промене. Лазар је играч са јако добром интелигенцијом на терену, висок је 192, 193 центиметра, има мирноћу у игри и по профилу одговара Партизану. Његов квалитет ми је добро познат, јер сам га управо ја пре неколико година из Партизана довео у Рад", рекао је Николић.

Ћирковић је рекао да је "пресрећан што се после толико година, заобилазним путем, враћа
у Партизан" и да се радује поновној сарадњи са тренером Николићем.

Он је демантовао писање појединих медија да претходних 40-ак дана није тренирао због спора са Радом.

"Нисам тренирао са екипом, али јесам индивидуално. Нисам 100 физички спреман, али неће ми много требати да уђем у форму. Једва чекам да се прикључим саиграчима. Верујем да ми бити потребно много да ухватим ритам са екипом", рекао је Ћирковић.

На питање новинара зашто није остао у Партизану, он је рекао да су тада људи у клубу проценили да није кадар за више и да су се тада њему и црно-белима путеви ражисли до данас.

Нови штопер Партизана потписао је четворогодишњи уговор и у тиму клуба из Хумске ће носити дрес са бројем 13. Каже да нема предрасуда према том броју и да је "особа блиска њему одабрала тај број" и да је он на то пристао.

Коментари / 0

Оставите коментар