Radnici u Tuzli traže ostavku Vlade

Oko stotinu radnika propalih firmi na području Tuzlanskog kantona okupilo se ispred zgrade suda i tužilaštva u Tuzli, tražeći ostavku kantonalne Vlade jer su nezadovoljni položajem u kojem se nalaze.

Bosna i Hercegovina 20.08.2014 | 14:47
Radnici u Tuzli traže ostavku Vlade

Član Štrajkačkog odbora tuzlanske firme "Dita" Hrustan Muminović smatra da Vlada Tuzlanskog kantona hitno treba da podnese ostavku i da preda vlast kantonalnoj Skupštini do izbora.

"Idu izbori, za desetak dana počinje kampanja, Vlada ulazi u tehnički mandat i nema rješenja za firme `Ditu`, `Konjuh`. Zašto Tužilaštvo nije privelo ni jednog kriminalca `Dite`", zapitao se Muminović.

Predsjednik Sindikata firme "Polihema" Sakib Kopić smatra da bi Vlada Tuzlanskog kantona trebalo da podnese ostavku, jer, kako navodi, ništa nije uradila za pet mjeseci, prenose lokalni mediji.

Član Sindikata solidarnosti Enes Tanović rekao je da Vlada Tuzlanskog kantona nije ispunila ono što je obećala.

"Moramo pokušati sa Vladom da razgovaramo, a ako ne, tražićemo javno njenu ostavku prije nego što uđe u tehnički mandat. Najbolje bi bilo rješenje da Skupština Tuzlanskog kantona preuzme ingerencije i da pokuša spasiti radnike", rekao je Tanović.

Tuzlanski kanton je jedini u FBiH koji je nakon martovskih demonstracija dobio novu Vladu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Добој

20.08.2014 20:12

Чудно да на овај текст, односно вијест нема коментара.

ODGOVORITE