Konte, novi selektor Azura, kaže...

„Svaki trener sanja da dođe na ovo mesto“! Novi selektor fudbalske reprezentacije Italije Antonio Konte rekao je danas da je uzbuđen zbog dolaska na klupu nacionalnog tima i dodao da nije očekivao da će posle odlaska iz Juventusa tako brzo naći posao.

Fudbal 19.08.2014 | 17:30
Konte, novi selektor Azura, kaže...

„Uzbuđen sam što sam došao na klupu Italije, pošto svaki trener na svetu sanja da dođe na to mesto. Italija je, uz selekciju Brazila, najjača reprezentacija na svetu jer ima četiri titule prvaka. Ponosan sam zbog dolaska, iako nisam očekivao da ću nakon odlaska iz Juventusa tako brzo naći posao“, rekao je Konte.

On je dodao da je imao ponude klubova iz najjačih evropskih liga, ali da nije imao nedoumice oko preuzimanja klupe Italije i zbog predsednika saveza Karla Tavekija.
„Dobio sam poziv novog predsednika Tavekija, svideo mi se njegov projekat i odlučio sam da ga prihvatim. Volim nove izazove i moram ponovo da naglasim da sam privilegovan što sam postao selektor Italije“, zaključio je Konte.

Konte će na mestu selektora zameniti Čezarea Prandelija, koji je posle Svetskog prvenstva u Brazilu preuzeo Galatasaraj. Stručnjak je napustio Juventus pre četiri nedelje, nakon što je klub iz Torina vodio do tri uzastopne titule u Seriji A, a osvojio je i dva Superkupa Italije.

Komentari / 0

Ostavite komentar