Simeone poredi Real i Atletiko

Trener Atletika Dijego Simeone ponovo je istakao da je najveća razlika između 'Jorgandžija' i gradskog rivala Reala – finansijska moć.

Fudbal 18.08.2014 | 22:15
Simeone poredi Real i Atletiko

Oba kluba potrošile su oko 100 miliona evra u prelaznom roku, ali sa jednom bitnom razlikom. Šampion Španije doveo je osam, a 'kraljevski klub' samo tri igrača.

Real je u prethodnih mesec dana potrošio 115 miliona evropskih novčanica. Za 80 miliona stigao je Hames Rodriges iz Monaka, Toni Kros je plaćen Bajernu iz Mihena 25, dok je Kejlor Navas iz Levantea koštao 10 miliona.

S druge strane, Ćolo Simeone je odlučio da novac od prodaje Dijega Koste i Filipea Luisa (Čelsi – 38 mil. €/ 20 mil. €), Adrijana (Porto – 11 mil. €) i dvojice golmana – Serhio Asenjo (Viljareal – 5 mil. €), Roberto (Olimpijakos – 6 mil. €), uloži u ojačavanje kompletne ekipe.

Kao najveća pojačanja izdvajaju se Antoan Grizman, plaćen 30 miliona Real Sosijedadu, i Mario Mandžukić, koji je stigao iz Bajerna za osam miliona manje.

"Doveli smo sedam ili osam igrača za ukupno 95 miliona evra, a oni su istu sumu izdvojili za dvojicu", jasan je Simeone. "To je mala razlika. Ali, klub je uvek bio domišljat i kreativan, a tako je bilo i ovog puta. Formiramo grupu, ali nju ne čini 11 igrača – već 18 ili čak 20".

Osim francuskog i hrvatskog reprezentativca, na Visente Kalderon stigli su još napadač meksičke klub Amerike, Raul Himenes i bek Granade Giljerme Sikeira za po 11 miliona, Ofanzivac Anhel Korea plaćen je San Lorencu 7,5 miliona, gomlan Ahel Moja Hetafeu 3,5, dok je desni bek Malage Hesus Games plaćen pola miliona manje.

"Struktura tima se neće promeniti. Želja i agresivnost će biti presudni u istoj meri, jer dolaze iz 'jezgra' tima. To nam daje stabilnost da nastavimo da razvijamo našu ideju", smatra Simeone.

Derbi Madrida imaćemo prilike da gledamo već u utorak – kada je na Santijago Bernabeu na programu prvi meč Superkupa Španije. Prošle sezone, Atletiko je poražen od Barselone, iako nije izgubio (1:1, 0:0).

"Superkup je takmičenje za televiziju. Uvertira u novu sezonu, u zamenu za novčanu nadoknadu. Finale je finale, ne mogu biti dva. Prošle godine smo bili blizu, a sada ćemo dati sve od sebe", zaključio je Argentinac.

Revanš je na programu za tri dana.

Komentari / 0

Ostavite komentar