Rodžer poslije 80. titule

Rodžer Federer izjavio je posle titule u Sinsinatiju da njegova igra ide u pravom smeru i da se raduje US openu, poslednjem Gren slem turniru u sezoni.

Tenis 18.08.2014 | 21:15
Rodžer poslije 80. titule

“Zadovoljan sam kako igram, znam da nisam pobedio Rafu ili Novaka, ali nema veze. Pobediš samo one sa kojima igraš. Odlično sam servirao u trećem setu, servirao sam cele nedelje odlično kada je bilo potrebno, a i kretao sam se na visokom nivou. Stvari idu kako treba, željno iščekujem US open, ali treba mi i malo odmora“, izjavio je Federer.

Federer je u finalu savladao Davida Ferera sa 6:3, 1:6, 6:2.

“Na početku drugog seta bilo je teško, to je bio Davidov period najbolje igre i očas posla sam gubio 4:0. Mislim da se on posle malo umorio i uspeo sam da pobedim. Mislim da sam odigrao dobar meč, odigrao sam dobar turnir i savladao trojicu tenisera iz Top 10. Uživam na terenu, što je zaista ohrabrujuće“, dodao je 33-godišnji Švajcarac, koji je rekao da je pre turnira razmišljao da se povuče jer je u Ohajo došao umoran posle finala u Torontu.

Posle 80. trofeja u karijeri, a trećeg ove sezone, Federer na US open dolazi kao jedan od glavnih favorita – do sada je u Njujorku slavio pet puta, poslednji put 2008. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar