Škuletić: Bolji smo od Nefčija!

„Kad izađem na teren ne razmišljam o tome da li sam primio platu, čujem samo navijače i mislim kako da odigram što bolje za Partizan. Tako će, obećavam, da bude i u četvrtak“, najavljuje napadač crno-belih.

Fudbal 17.08.2014 | 20:05
Škuletić: Bolji smo od Nefčija!

Neka se Nefči pazi, jer Parni valjak gazi! Možda nekad ne izgleda ubedljivo, ali statistika ne vara: Partizan je na šest zvaničnih utakmica ovog leta postigao 15 golova i ta narastajuća efikasnost raduje sve u Humskoj 1 uoči dvomeča sa predstavnikom Azerbejdžana.

Otuda i zadovoljstvo u glasu Petra Škuletića, autora za sada poslednjeg pogotka crno-belih, četiri dana pred prvi susret poslednjeg kvalifikacionog kola za plasman u Ligu Evrope.
„Trijumf nad Radničkim nam znači višestruko. Ne samo da smo ostvarili drugu pobedu u prvenstvu, nego smo podigli samopouzdanje pred duel u četvrtak. Plus, to smo učinili na ubedljiv način, što nas dodatno hrabri i inspiriše i verujem da ćemo na krilima pobede u Nišu uspeti da slavimo i na našem stadionu“, rekao je Škuletić.

Napadač Partizana postigao je četiri gola u svim takmičenjima ovog leta (jedan Toršavnu, dva Ludogorecu, jedan Radničkom) i otuda je prirodno očekivati upravo od njega da zablista i kad se nađu oči u oči sa Sašom Stamenkovićem.
„Nadam se, lepo bi bilo da opet zatresem mrežu, ali je daleko bitnije da mi ostvarimo povoljan rezultat, ma ko da bude strelac. Tek ćemo se informisati o Nefčiju, ali koliko pratim iz medija, vidim da su na poslednjoj utakmici, koju su dobili u prvenstvu, odmarali neke od najvažnjih igrača, što nagoveštava njihove velike ambicije. Ipak, oni dolaze u Humsku, na naš teren i neće im biti lako pred Grobarima, za koje sam siguran da će nam opet pružiti fenomenalnu podršku. Uz, to opšte mišljenje u klubu i među nama igračima je da smo kvalitetniji od narednog protivnika, ali da bismo to potvrdili moramo da budemo jednako pametni, motivisani i rastrčani kao u subotu veče“.

Utisak sa strane je da su fudbaleri Partizana iz sebe izbacili ono što ih je tištilo mesecima da su na Čairu odigrali možda i najbolju utakmicu ovog leta, između ostalog zahvaljujući činjenici da su psihološki bili rasterećeni.
„Možda to samo tako izgleda, ali verujte da uopšte nije bilo lako. Naročito kad je domaćin prepolovio našu prednost i sve dok nismo postigli treći gol nismo bili sigurni su bodovi naši. I još nešto: daleko od toga da igramo rasterećenije zbog svih dešavanja minule sedmice. Verujte mi na reč, kad izađem na teren ne razmišljam ni o tome da li sam primio platu, ni kakva su obećanja stigla iz kluba. Pristup je uvek jednak i stvarno se na svakom meču trudim da pružim sve od sebe, bez obzira na finansijsku situaciju. Isto tako se ponašaju i moji drugovi. Sigurno niko neće da sebe dovede u situaciju da ne potrči ili odigra pas zato što nisu regulisane finansijske obaveze. Kad sam na terenu čujem samo navijače i mislim kako da odigram što bolje za Partizan. Tako će, obećavam, da bude i protiv Nefčija“, dodao je Petar Škuletić.

Partizan je u subotu veče postao tek prva ekipa posle skoro dve godine koja je dala Radničkom četiri gola na njegovom terenu. Prethodno je to uspelo upravo crno-belima 3. novembra 2012, kad su Stefan Šćepović, Miloš Jojić i Nikola Ninković bili precizni po jednom, a Dušan Kolarević postigao autogol (kao sad Dimitrijević) za pobedu gostiju 4:0.

Od tad je na Čairu odigrano 26 ligaških mečeva, u kojima je Radnički ostvario skor od 12 pobeda, deset remija i tri poraza.

Komentari / 0

Ostavite komentar