Porazi semberskih Premijerligaša!

Igrači Zrinjskog u Mostaru su s 2:0 savladali Radnik iz Bijeljine u meču trećeg kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok su fudbaleri zvorničke Drine ostvarili su pobjedu u Bijeljini protiv Mladosti iz Velike Obarske (2:0).

Fudbal 16.08.2014 | 21:35
Porazi semberskih Premijerligaša!

Nakon pobjede u Zvorniku protiv Drine, fudbaleri Zrinjskog pred svojim su navijačima savladali Radnik, te tako nastavili uspješan niz, u koji se svakako može računati i bod iz prvog kola osvojen na gostovanju kod Slavije (0:0).

Pehar i Nikolić su prijetili gostima u prvih desetak minuta, no Bodiroga se nije dao iznenaditi. Prvu šansu gosti su imali u 28. minutu, kada je Vučinićev udarac zaustavio Duljević.

U 39. minuti Vučinić je ubacio, a Basrak je promašio loptu i propala je dobra šansa za Radnik. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, da bi u nastavku Plemići uspjeli povesti.

Deni Simeunović je u 58. minuti izašao sam pred gol Radnika, te je bez problema zatresao mrežu za 1:0. Mogao je Đurić riješiti sve dileme oko pobjednika u 76. minuti, kada je izašao oči u oči sa Bodirogom, koji sjajno brani. No, kad nije uspio Đurić, jeste Crnov, koji je postigao gol za konačnih 2:0 u trećem minutu sudijske nadoknade.

Zrinjski - Radnik 2:0 (Simeunović 58, Crnov 92)

Nakon dva uvodna poraza, igrači Drine osvojili su prve bodove i to na gostovanju u Bijeljini.

Zvorničani su poveli nakon pola sata igre. Rustemović je postigao lijep gol za slavlje novog premijerligaša.

Do kraja prvog dijela vođstvo Zvorničana je udvostručio Filipović, koji je u završnici prvog dijela postigao evrogol. Mogli su do kraja gosti i do trećeg gola u finišu, ali je ostalo 2:0 iako je Kostić izašao sam ispred Mišića.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bravo

16.08.2014 23:09

Bravo za zvorničane. Idemo napasti gornji dio tabele, četitke i Borcu, napred braćo tarite boraniju sve do titule

ODGOVORITE