Danas i sutra 3. kolo Premijer lige BiH

Treće kolo BH Telekom Premijer lige donosi nekoliko zanimljivih susreta, od kojih će derbi kola na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović- Hase” odigrati Sarajevo i Velež.

Fudbal 16.08.2014 | 15:32
Danas i sutra 3. kolo Premijer lige BiH

Fudbaleri Sarajeva nakon dva odigrana kola imaju maksimalan učinak i šest osvojenih bodova, a sjajnu partiju na gostovanju u Banja Luci i pobjedu nad Borcem od 3:1 izabranici Dženana Uščuplića žele ovjeriti novim bodovima pred domaćom publikom. S druge strane Rođeni će po prvi put gostovati, nakon što su u prva dva kola, u dvije utakmice kao domaćini, osvojili četiri boda.

Borac koji je nakon dva kola bez bodova gostovaće kod Travnika koji nakon dva kola ima samo jedan osvojen bod i koji želi popraviti loš utisak koji je na svoju publiku ostavio u prvom kolu, kada je Pirotom protutnjala Sloboda.

Novajlija, Drina iz Zvornika, prve bodove u novom šampionatu tražiće na gostovanju kod Mladosti iz Velike Obarske. Ipak, tim koji je poznat kao nezgodan domaćin, teško da će prepustiti dio svog “kolača” gostima iz Zvornika.

Na Bilinom polju Čelik će ugostiti Zvijezdu, a oba tima nakon dva kola domaćeg šampionata na svom kontu imaju po jedan bod. Zanimljivo će svakako biti i u Sarajevu, na stadionu Otoka. Sloboda, koja jedina uz Sarajevo ima maksimalan učinak u prva dva kola gostuje kod Vukova, a upravo Vukove, Tuzlaci nikada nisu savladali u jednoj zvaničnoj utakmici.

Aktuelni šampion Zrinjski će na svom stadionu biti domaćin Radniku, koji na svom kontu ima samo jedan bod, i teško da svoj bodovni saldo može popraviti nakon meča Pod Bijelim brijegom.

Nedjeljni program 3. kola BH Telekom nudi svega dvije utakmice. U Foči će jedan od interesantnijih susreta odigrati Željezničar – Slavija. Ipak, ovaj meč će se odlukom Takmičarske komisije N/FSBiH, a sve zbog sigurnosnih razloga, odigrati bez prisustva publike, što će sasvim sigurno umanjiti samu draž “malog gradskog derbija”.

Izabranici Admira Adžema nakon dva dosta teška protivnika u prva dva kola, ni u trećem nemaju lagan zadatak. Sigurno je da će i izabranici Dragana Radovića napasti prvu pobjedu u novom prvenstvu, prije povratka na vlastiti stadion.

Treću rundu našeg najelitnijeg fudbalskog ranga susretom na stadionu Pecara zaključiće Široki Brijeg i Vitez, a nakon dobre predstave na Grbavici sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje.

BH Telekom Premijer liga, 3. kolo:

Subota, 16. 08. 2014.

Mladost – Drina Zvornik (17:00)

Travnik – Borac (17:00)

Čelik – Zvijezda (17:00)

Olimpik – Sloboda (17:00)

Zrinjski – Radnik (19:00)

Sarajevo – Velež (20:00)

Nedjelja,17. 08. 2014.

Slavija – Željezničar (17:00)

Široki Brijeg – Vitez (20:00)

Komentari / 0

Ostavite komentar