Jelača: Ošamarila sam se, pa bacila do medalje!

Koliko sam bacila? Nisam ni videla, čula sam samo vrisku na našoj tribini – kod srpskih izveštača se srebrna Jelača informisala o najvećem uspehu u karijeri.

Ostali sportovi 15.08.2014 | 19:30
Jelača: Ošamarila sam se, pa bacila do medalje!

Vulkanska erupcija oduševljenja na stadionu “Lecigrund” se nastavlja! Lavu emocija pokrenula je Ivana Španović osvajanjem srebra, a spektakularan “afterparti” večeras je priredila Tatjana Jelača, čije je koplje letelo nebu pod oblake, do novog državnog rekorda i titule vicešampionke Evrope – 64,21! Druga medalja za Srbiju na 22. Evropskom prvenstvu u Cirihu, a prva seniorska za juniorsku šampionku Starog kontinenta iz 2009. godine.

Čak metar i 53 centimetara je lucidna Srpkinja nadmašila sopstveni najbolji rezultat kojim se prošle godine plasirala u finale Svetskog prvenstva. Tri serije je bacala preko 60 metara, a onda je u četvrtoj potpuno “otkačila”.

Drhtala je čak i svetska rekorderka i dvostruka uzastopna olimpijska pobednica Barbara Špotakova. Čehinja je brže-bolje zavrljačila rekvizit 20 centimetara dalje i kaparisala zlato, ali bilo je bitno samo da Nemica Linda Stahl ostane na 63,91.

- Koliko sam bacila? Nisam ni videla, čula sam samo vrisku na našoj tribini – kod srpskih izveštača se Jelača informisala o najvećem uspehu u karijeri. - Mislila sam da mogu da se ušunjam u borbu za bronzu. One su sve olimpijske pobednice, osvajačice medalja na evropskim, svetskim prvenstvima. Pitaj boga šta su sve.

Kada je Tatjana čula koliko je bacila, nije bila iznenađena.

- Uoči pete serije pomislila sam: “To je to. Nemaš šta da izgubiš”. Udarila sam sebi dva šamara i rekla: “Ima da ga baciš do medalje”. Zar da četiri serije vežem preko 60 metara i da se zaustavim na 62,31? Pa, u Moskvi sam zabeležila skoro 63 metra, a nisam se ni razbudila bila, u jutarnjem terminu mi je to pošlo za rukom – prisećala se Jelača.

Zvezda je rođena. Na stadionu je dobila više ovacija od prekaljene Špotakove, za koju svi već znaju da će biti najbolja. Tražila se sveža krv, a vidno raspoložena i rasterećena Srpkinja koketirala je sa publikom, dizala je navijače na noge i ponašanjem i hicima.

- Samo treba biti opušten i nasmejan. Takvi smo svi u timu. Zato očekujem još medalja. Barem još dve, ali da ne stavljam sad kolege pod pritisak... Mi Srbi imamo nešto što niko od ovih Nemaca, Francuza i ostalih nemaju. Kad zajunimo da ostvarimo nešto, niko nam ništa ne može – dobacila je Jelača dok su pokušavali da je odvedu na konferenciju za medije sa ostalim osvajačima medalja.

Dva odličja za Srbiju, a tek je tri dana prošlo. A, još finalne trke nisu istrčali Emir Bekrić i Amela Terzić. Tatjanu su svi najavljivali kao jedno od iznenađenja Šampionata.

- To su govorili moji najbliži prijatelji iz reprezentacije koji su znali koliko dobro radim i treniram, kolike su mi daljine. Sve je došlo na svoje. Verovala sam u sebe. Nisam ništa govorila, najavljivala, obećavala. Ćutala sam i radila. I rezultat je došao baš onda kada sam očekivala – zaključila je Jelača, novi član kluba osvajača seniorskih odličja.

Većina članova srpskog tima pojurila je Tatjani u zagrljaj po završetku finala, ali prvi je do nje došao dečko Bojan Mirković. Izljubio ju je, pa su onda ostali došli do red.
- On mi je velika podrška. Živi u Frankfurtu pa sam bila kod njega neko vreme da se malo opustim i promenim sredinu. Imala sam vrhunske uslove ove godine, hvala svima koji su bili uz mene – naglasila je Jelača.

Komentari / 0

Ostavite komentar