Marko Mirić iz Zvezde u hrvatski Slaven!

Nekadašnji krilni igrač Spartaka i Crvene zvezde postao je član Slavena iz Koprivnice.

Fudbal 13.08.2014 | 17:45
Marko Mirić iz Zvezde u hrvatski Slaven!

Marko Mirić (27), fudbaler koji je svojevremeno bio interesantan Partizanu, ali je januara 2012. prešao iz Spartaka u Crvenu zvezdu, napravio je korak na koji se i 20 godina posle rata odlučuje malo ko - rešio je da nastavi karijeru u Hrvatskoj.

Mirić je potpisao ugovor sa standardnim članom HNL, Slaven Belupom iz Koprivnice, koji ga je na svom sajtu predstavio kao "igrača bogatog iskustva, koji je odigrao i tri utakmice za A reprezentaciju Srbije".

Rođeni Kragujevčanin debitovao je 2010, kod selektora Vladimira Petrovića, u prijateljskom okršaju sa Bugarskom u Sofiji.

U Zvezdi je proveo celu 2012. godinu i jesenji deo sezone 2013/14, ali nije mnogo igrao. Prema podacima sa sajta "Transfermarkt", za to vreme je postigao jedan pogodak i zabeležio dve asistencije.

Proleće 2013. proveo je u Radničkom 1923 kao pozajmljen igrač, da bi zimus raskinuo ugovor sa Zvezdom na štetu kluba i otišao u FK Minsk (Belorusija).

Marko Mirić nalazi se na listi igrača kojima Zvezda duguje novac, zbog čega ovog leta ne može da registruje pojačanja za nastupe u Superligi i Kupu Srbije. Ipak, dugovi prema Miriću, Vešoviću, Maksimoviću, Kaduu i drugima, predstavljaju manju stavku u odnosu na novac koji od crveno-belih potražuje Rad.

Što se tiče Srba u Hrvatskoj, sigurno najveći trag ostavio je golman Dragan Žilić u Rijeci, gde je proveo četiri sezone.

Marjan Buca Marković igrao je za Istru 1961, a veliku pažnju pre desetak godina je privlačio i Bjelopoljac Radomir Đalović, koji je kao član NK Zagreb (pre toga bio u Železniku i Zvezdi) nastupao za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Od Hrvata su u Srbiji igrali ili igraju Marko Šimić (rođen u Valjevu, odrastao u Zagrebu), trenutno golman Novog Pazara, golman Matej Delač (Čelsi ga prošle sezone pozajmio Vojvodini), štoper Jagodine Dajan Šimac (Hrvat iz Nemačke)...

Komentari / 0

Ostavite komentar