Mangala najzad postao 'Građanin'

Dosadašnji fudbaler Porta, Francuz Elijakim Mangala potpisao je u ponedeljak ugovor sa šampionom Engleske Mančester Sitijem.

Fudbal 13.08.2014 | 16:30
Mangala najzad postao 'Građanin'

On će u novom klubu nositi dres sa brojem 20.

Prošle sezone Mangala je za Porto odigrao 42 utakmice i dao pet golova, a za selekciju Francuske upisao je tri nastupa.

"Siti je jedan od najboljih klubova u Evropi. Za mene je ovo važan korak u karijeri. Hoću da osvajam trofeje i verujem da ću to moći sa Sitijem. Srećan sam zbog dolaska u Englesku, Premijer liga je najbolja na svetu", rekao je francuski defanzivac za sajt Sitija.

Mangala je još pre nekoliko nedelja bio u Mančesteru na pregovorima, ali se posle potpisivanja ugovora pojavila informacija da obeštećenje nije baš onoliko koliko je rečeno.

Siti je Portu platio 30,5 miliona evra, ali je to samo 56,67% vrednosti ovog fudbalera, što znači da je ukupna cena nešto manja od 54 miliona evra.

33,3% novca ide „Dojen sportsu“, agenciji koja zastupa Mangalu, dok će preostalih 10 procenata ići njegovom bivšem klubu Standardu iz Liježa.

Mangala je šesto pojačanje Sitija u letnjem prelaznom roku, a pre njega stigli su Vili Kabaljero, Bakari Sanja, Frenk Lampard, Fernando i Bruno Zukulini.

Komentari / 0

Ostavite komentar