Izađite na izbore i odlučite o vlastitoj sudbini

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozvao je građane da 12. oktobra glasaju na opštim izborima i odluče o vlastitoj sudbini jer, u suprotnom, kako je poručio, nema sumnje da će neko drugi odlučiti o njihovoj budućnosti.

Bosna i Hercegovina 12.08.2014 | 20:51
Izađite na izbore i odlučite o vlastitoj sudbini

On je naveo da svi građani s kojima je razgovarao, bez obzira na političke stvove ili mjesto boravka, smatraju da mora doći do temeljnih promjena u načinu vođenja politike posle izbora.

 "O budućnosti, odnosno o onome šta će se dešavati u naredne četiri godine, odlučićete 12. oktobra samo vi. Treba da tražite jasne i konkretne odgovore na pitanje kako će se rješavati vaši prioriteti, vaši problemi", poručio je Incko u autorskoj kolumni za portal vijesti.ba. pozvavši građane BiH da glasaju.

Incko smatra i da nije istina, kako tvrde mnogi građani, da nemaju za koga da glasaju jer im se čini da su sve stranke i kandidati, u suštini isti, i kaže da je veliki izbor kao i da postoje političari koji žele da služe građanima i da povedu BiH napred.

On zato savjetuje građane da naprave razliku između političara koji su ispunili svoja obećanja i onih koji nisu.

Visoki predstavnik se složio da postoje velike frustracije poslije svega što se desilo BiH ove godine - velike poplave, građanski nemiri zbog teške socijalne situacije,  sve dublji jaz između vladajuće elite i običnog građanina...

"Ipak, postoji mogućnost da BiH krene napred, vaš glas se računa i to je životno važno, ali samo u slučaju da ga iskoristite. Ako ne budete glasali, neko drugi će odlučiti o vašoj sudbini za vas", poručio je Incko.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Md

12.08.2014 18:58

Tebi je jedino cilj unistavanje Republike Srpske.Boli tebe za Bosnom i narodom nisi placen da pomazes nego da napraviš cirkus.

ODGOVORITE
Name

ja

12.08.2014 19:02

E, nek si na mi reko'.Eto mi nismo znali.

ODGOVORITE
Name

Jovan

12.08.2014 19:03

Evo izašao bi ali nemam za koga.

ODGOVORITE
Name

axxe

12.08.2014 19:06

Ja nemam buducnosti vise skupa stobom ostali su sve unistili.!!!

ODGOVORITE
Name

Aco

12.08.2014 19:50

Inckov cas demokratije za platu od nekoliko desetina hiljada evra !

ODGOVORITE
Name

aco

12.08.2014 20:12

Gospodo nemojte lupati u komentarima nego izadjite na izbore ako hocete a ako necete sjedite kod kuce ili u kladionici i gledajte kako vas par hrabrih ljudi jase jer ne smijete ni progovoriti a kamo li ustati protiv njih.

ODGOVORITE
Name

macaku cizmama

12.08.2014 20:50

Sudeći po većini ovih dosadašnjih komentara Inckovog stava, ovaj narod zbilja nije normalan. Zato i jest ovako. Mora se izaći na izbore i oduvati ova ekipa koja je sve pokrala i potrala. Ako vam je medjutim lijepo pod njima, nemojte izaći na izbore. Oni će ih onda sigurno dobiti. Po četvrti put. Svaki ste se put eto zajebali. Mislili ste da će pobijediti neko drugi odnosno da će za vas glasati Francuzi. I to po vašoj volji.

ODGOVORITE
Name

valter

12.08.2014 23:13

Na izbore, ako nista da od dva zla izaberemo manje , toje jedina sansa za promijene !

ODGOVORITE
Name

mito

13.08.2014 09:11

a sta ako izadju i potvrde ovoj vlasti da ostane....

ODGOVORITE