Đorđević zadovoljan pobjedom nad Hrvatima

Rastemo kao ekipa i to u smislu timskog duha i timske igre, što me veoma raduje. Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival, ovakva pobeda u neizvesnoj završnici, može da koristi, kaže Đorđević.

Košarka 09.08.2014 | 22:15
Đorđević zadovoljan pobjedom nad Hrvatima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je ponosan na svoje igrače posle pobede nad Hrvatskom.

- Rastemo kao ekipa i to u smislu timskog duha i timske igre, što me veoma raduje. Svih pet igrača koji su na terenu u svakom trenutku igraju intenzivnu odbranu, što je pokazatelj velike želje i odgovornosti prema igri, saigračima i timu. Ima još dosta stvari u kojima mora još mnogo bolje, ali ovo je proces kroz koji treba da napredujemo. Dobar put za napredak je upravo snažna odbrana, dobra tranzicija, trčanje i pritisak na loptu, rekao je Aleksandar Đorđević

Istakao je Đorđević i veliku značaj pobede protiv Hrvatske.

- Pokazalo se da igrači veruju u odbranu, veruju u tim i imaju dobar odnos prema igri, što je pozitivan pokazatelj iz dosadašnjih pripremnih utakmica. Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival, ovakva pobeda u neizvesnoj završnici, može da koristi ekipi u psihološkom smislu. U prvom poluvremenu smo mogli da steknemo i veću prednost, da smo u nekim situacijama tražili jednostavnija rešenja, zaključio jeAleksandar Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar