Alen Delon hitno prebačen u bolnicu i operisan

Legendarni francuski glumac Alen Delon nalazi se u bolnici u Parizu gde je hitno odvezen u nedelju uveče zbog jakih bolova u leđima.

Svijet 07.08.2014 | 19:43
Alen Delon hitno prebačen u bolnicu i operisan

Prema pisanju magazina "Isi Pari", 78-godišnji glumac je sam pozvao hitnu pomoć žaleći se na nepodnošljive bolove. Svedoci kažu da je do kola hitne pomoći prenet na nosilima, te da je izgledao "iscrpljeno" i "izgubljeno".

Nakon što su lekari njegov slučaj ocenili kao "veoma ozbiljan", Delon je operisan u ponedeljak na odeljenju neurohirurgije pariske bolnice Lariboazijer.

Rođen 1935. nedaleko od Pariza, Alen Delon je jedno od najpoznatijih imena francuskog filma.

Prvu zapaženiju ulogu tumači u kriminalističkom filmu "U zenitu sunca". Svetsku slavu steći će ulogom u filmu "Roko i njegova braća" Lukina Viskontija iz 1960. godine.

Tokom 50-godišnje karijere, igrao je u stotinjak filmova, među kojima su "Pandur" Žan-Pjer Melvila, "Gospodin Klajn" Žozefa Lozea i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija.

Ostaće upamćen i po umešanosti u ubistvo svog telohranitelja Stevana Markovića, kao i po duetu sa Dalidom i njihovom pesmom "Parole, parole".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istorija

07.08.2014 23:24

Da Stevan Markovic je bio decko sa beogradskog asvalta.Otisnuo se u bijeli svijet kao i mnogi mladi beogradjani koji se nisu slagali sa tadasnjim rezimom.Snimljen je i dokumentarni film o njemu

ODGOVORITE