Ален Делон хитно пребачен у болницу и оперисан

Легендарни француски глумац Ален Делон налази се у болници у Паризу где је хитно одвезен у недељу увече због јаких болова у леђима.

Свијет 07.08.2014 | 19:43
Ален Делон хитно пребачен у болницу и оперисан

Према писању магазина "Иси Пари", 78-годишњи глумац је сам позвао хитну помоћ жалећи се на неподношљиве болове. Сведоци кажу да је до кола хитне помоћи пренет на носилима, те да је изгледао "исцрпљено" и "изгубљено".

Након што су лекари његов случај оценили као "веома озбиљан", Делон је оперисан у понедељак на одељењу неурохирургије париске болнице Ларибоазијер.

Рођен 1935. недалеко од Париза, Ален Делон је једно од најпознатијих имена француског филма.

Прву запаженију улогу тумачи у криминалистичком филму "У зениту сунца". Светску славу стећи ће улогом у филму "Роко и његова браћа" Лукина Висконтија из 1960. године.

Током 50-годишње каријере, играо је у стотињак филмова, међу којима су "Пандур" Жан-Пјер Мелвила, "Господин Клајн" Жозефа Лозеа и "Еклипса" Микеланђела Антонионија.

Остаће упамћен и по умешаности у убиство свог телохранитеља Стевана Марковића, као и по дуету са Далидом и њиховом песмом "Пароле, пароле".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Историја

07.08.2014 21:24

Да Стеван Марковиц је био децко са београдског асвалта.Отиснуо се у бијели свијет као и многи млади београдјани који се нису слагали са тадасњим резимом.Снимљен је и документарни филм о њему

ОДГОВОРИТЕ