Sudije i parovi 2. kola BHT Premijer lige

Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavio je danas listu sudija i službenih lica koja će biti na djelu u drugom kolu BHT Premijer lige.

Fudbal 07.08.2014 | 14:30
Sudije i parovi 2. kola BHT Premijer lige

Naredno kolo trebalo bi biti izuzetno kvalitetno i interesantno, budući da je na rasporedu nekoliko derbija. Željezničar i Široki Brijeg će odigrati derbi na Grbavici u nedjelju s početkom od 20:30, a glavni sudija tog susreta biće Ognjen Valjić iz Banja Luke. Pomoćnici će biti Sreten Udovičić, Dario Trepavčić, Dragan Keranović i Danijel Pajić, dok će za bezbjednost biti zadužen Darko Obradović.

Drugi veliki derbi kola igra se između Borca i Sarajeva, a on je na rasporedu u istom terminu kao i onaj na Grbavici. Čast da bude glavni sudija tog susreta pripala je Edinu Jakupoviću iz Bihaća, dok će mu u poslu pomagati Asmir Budimlić, Elvis Prošić, Damir Lazić, Tomislav Čuić i Sanel Silić.

Utakmicu u Tuzli između Slobode i Čelika sudiće Dragan Skakić, dok će na susretu Drine i Zrinjskog pravdu dijeliti Husein Terzić. Radniku i Slaviji sudiće Dragan Petrović, Vitezu i Olimpiku, Muamer Bureković, a Zvijezdi i Travniku, Zoran Grbić. Posao da sudi susret u Vrapčićima između Veleža i Mladosti pripao je Adisu Mulahasanoviću iz Sarajeva.

Dodajmo tome da će na državnoj televiziji biti prenošena utakmica između Slobode i Čelika, koja je na rasporedu u subotu od 17:30, dok će se utakmica Borca i Sarajeva prikazivati u direktnom prenosu na kanalu Moje TV posvećenom Premijer ligi BiH.

Komentari / 0

Ostavite komentar