Finale KL: Nasional - San Lorenco 1:1

U noći sa srijede na četvrtak odigrana je prva finalna utakmica ovogodišnjeg izdanja Kopa Libertadores, u kojoj su se sastali Nasional Asunsion i San Lorenco.

Fudbal 07.08.2014 | 13:45
Finale KL: Nasional - San Lorenco 1:1

Rezultat je na kraju glasio 1:1, pa će obje ekipe sačuvati šanse za osvajanje trofeja pred revanš u Argentini. Ovaj duel je u prvom poluvremenu donio uobičajeno ispitivanje snaga, a najbliže vođstvu bili su gosti desetak minuta prije kraja prvog dijela kada su pogodili stativu.

U drugom poluvremenu veliko slavlje za San Lorenco. Mauro Matos u 64. minutu dovodi argentinski tim u prednost golom za 1:0. Nekoliko minuta kasnije, trener domaćih pravi dvije izmjene i u igru ubacuje napadača Hulija Santa Krusa, koji se pokazuje kao spasioc paragvajskog tima. U posljednjem napadu Nasionala, Santa Crus se sjajno snalazi i pogađa za 1:1 i donosi ogromnu radost navijačima na prepunom stadionu u Asunsionu.

Ovo je i za Nasional i za San Lorenco prvo učešće u finalu Kopa Libertadoresa i ulog je veliki. Treba istaći da popularno pravilo "gol u gostima" u ovom slučaju neće biti na snazi, te će obje ekipe u revanšu doslovno krenuti od 'nule'.

Komentari / 0

Ostavite komentar