Žezus: Jesam Žezus, ali nisam čudotvorac!

“Ne postoji tim na svetu koji je izgubio osam igrača i koji će u roku od četiri nedelje da napravi čudo", rekao je Žezus.

Fudbal 06.08.2014 | 23:30
Žezus: Jesam Žezus, ali nisam čudotvorac!

Benfika je na dva meča u Emirejts kupu primila čak osam komada!? Nije ni čudo ako se uzme u obzir da je portugalski šampion u aktuelnom prelaznom roku ostao bez Lazara Markovića (Liverpul), Ezekijela Garaja (Zenit), Jana Oblaka (Atletiko Madrid), Andrea Gomesa (Valensija)…

Upravo to i apostrofira trener Žorž Žezus.
“Ne postoji tim na svetu koji je izgubio osam igrača i koji će u roku od četiri nedelje da napravi čudo. Ja jesam Žezus (Jesus, Isus, prim. aut), ali Benfiki je potrebno vreme. Uprkos tome što su neki igrači ostali, novajlijama je teško da se adaptiraju na novu sredinu. Oni još nisu shvatili koji su zahtevi ekipe. Radili su pod ekstremno teškim režimom treninga i to ih je sprečilo da pokažu pun potencijal”, objašnjava trener Benfike.

Benfika je nanizala dosta poraza u pripremnom periodu.
“Naravno da je bolje da pobeđuješ, nego da gubiš, ali u tim utakmicama možemo da rizikujemo i da eksperimentišemo. Zato i mislim da su prethodne četiri utakmice bile važne da donesemo neke odluke u cilju poboljšanja igre”, dodao je Žezus.

Benfika otvara sezonu u nedelju protiv Rio Avea u Superkupu.

Komentari / 0

Ostavite komentar