Teo ipak nije teže povređen!

Prvi plej "orlova" pretrpeo je lakšu povredu skočnog zgloba i vratiće se na parket za nekoliko dana.

Košarka 06.08.2014 | 19:30
Teo ipak nije teže povređen!

Kada je Miloš Teodosić u finišu prijateljske utakmice sa Italijom napustio parket skakutajući na jednoj nozi, mnogi su se uhvatili za glavu i pomislili "samo nam je još to trebalo".

Aleksandar Đorđević još čeka da se oporavi kapiten Nenad Krstić, a u međuvremenu se ozbiljno povredio Nemanja Nedović, dok Vasilije Micić, takođe, ima određene probleme zbog tečnosti u kolenu.

Situacija sa Teodosićem, srećom, nije ozbiljna i prvi plejmejker naše reprezentacije vratiće se na parket već za par dana.

Teodosić je u finišu poraza od Italije nezgodno stao i iskrenuo skočni zglob, ali su snimci pokazali da nije reč o povredi koja zahteva duže lečenje.

Podsetimo, prošlog leta Teodosić je propustio Evropsko prvenstvo u Sloveniji zbog povrede lista, pa je to dodatno pojačavalo strepnju da bismo opet mogli da budemo bez jednog od najbitnijih igrača u timu.

"Danas su u Trstu obavljena snimanja i ustanovljeno je da povreda članka našeg plejmejkera zahteva mirovanje od nekoliko dana. Miloš Teodosić ostaje sa ekipom i očekuje se da će, uz terapije i tretmane medicinskog tima reprezentacije Srbije, uskoro moći da se vrati treninzima i pripremnim utakmicama", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

"Orlovima" od petka do nedelje predstoji drugi kontrolni turnir, ovog puta u francuskom gradu Pou, gde će im rivali biti Grčka, Hrvatska i Francuska. Tamo će selektor silom prilika isprobati i neke druge igrače na poziciji plejmejkera, pošto je od klasičnih organizatora igre trenutno zdrav samo Stefan Marković.

Komentari / 0

Ostavite komentar