“Oluja“ - zločin bez kazne

Okruglim stolom  "Oluja pred Međunarodnim sudom pravde" u Banjaluci je nastavljeno obilježavanje 19. godina od progona Srba iz Hrvatske.

Republika Srpska 05.08.2014 | 16:13
“Oluja“ - zločin bez kazne

 Još jednom je ponovljeno da je ‘’Oluja’’ jedina genocidna akcija te da se očekuje da Međunarodni sud pravde donese konačnu odluku te prihvati da su Hrvati nad Srbima 1995. godine počinili genocid.

Srbi iz Hrvatske čekaju pravdu. I nakon 19. godina od akcije ‘’Oluja’’ još niko nije odgovarao za progon srpskog naroda. U ‘’Veritasu’’ očekuju da će Međunarodni sud pravde konačno prihvati da su Hrvati nad Srbima ’95 počinili geocid. U suprotnom, kažu, moraće odgovoriti na pitanja.‘’A šta je to ako nije genocid kad protjerate preko 400 000 pripadnika jednog naroda, kad pobijete preko 7 000 pripadnika tog istog naroda I kad im porušite, opljačkate, devastirate svu imovinu a nakon 19. godina sprječavate povratak, šta je to ako nije genocid’’, rekao je direktor ‘’Veritasa’’.

Do sada su optuživani samo Srbi, dok su oni koji su počinili zločin nad srpskim narodom oslobađani.

’’Oluja’’ je zločin bez kazne, poručeno je na okruglom stolu "Oluja pred Međunarodnim sudom pravde"."Posvuda gdje su Srbi bili žrtve oni su od strane takozvane Međunarodne zajednice koja je osnovala taj nepravedan ili pristrasan sud koji osuđuje samo Srbe, on oslobađa svake odgovornosti one koji su djelovali protiv srpskog naroda’’, izjavio je potredsjednik Srpske, Emil Vlajki.

I dok srpski narod oplakuje žrtve u Hrvatskoj slave dan pobjede.

"Hrvati današnji dan, 5.avgust, slave kao dvostruki državni praznik i to Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Jedan od sporednih tužbenih zahtjeva u kontratužbi protiv Hrvatske odnosi se i na zahtjev da Međunarodni sud pravde naredi Hrvatskoj da iz svog Zakona o državnim praznicima izbaci ovaj dvostruki praznik jer je neprimjerno jednoj članici Evropske unije da dan kad je izvršena genocidna akcija slavi’’, naglasio je Štrbac. 

"Veritas’’ je pripremio i Bilten o dešavanjima u Hrvatskoj u kojem se nalazi spisak sa imenima žrtava. Dokumentacija o stradanju Srba svjedočiće generacijama koje dolaze, s ciljem da se ne zaboravi zločin koji se dogodio nad nedužnim srpskim narodom.

Podsjećamo, akcija „Oluja“ počela je 4. avgusta i trajala je četiri dana. S područja zahvaćenog hrvatskom ofanzivom protjerano je gotovo cjelokupno srpsko stanovništvo.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Shaban

05.08.2014 20:15

Problem Srba je što oni očekuju da neko drugi kazni one što su počinili zločine nad njima. E pa to se neće desiti.

ODGOVORITE
Name

Најјачи Србин

05.08.2014 21:05

Хоће јаране хоће, само полако !!!

ODGOVORITE
Name

poplavljen i izujedan od komarci

06.08.2014 04:45

evo stize i rvatima oluja 2014

ODGOVORITE