“Олуја“ - злочин без казне

Округлим столом  "Олуја пред Међународним судом правде" у Бањалуци је настављено обиљежавање 19. година од прогона Срба из Хрватске.

Република Српска 05.08.2014 | 16:13
“Олуја“ - злочин без казне

 Још једном је поновљено да је ‘’Олуја’’ једина геноцидна акција те да се очекује да Међународни суд правде донесе коначну одлуку те прихвати да су Хрвати над Србима 1995. године починили геноцид.

Срби из Хрватске чекају правду. И након 19. година од акције ‘’Олуја’’ још нико није одговарао за прогон српског народа. У ‘’Веритасу’’ очекују да ће Међународни суд правде коначно прихвати да су Хрвати над Србима ’95 починили геоцид. У супротном, кажу, мораће одговорити на питања.‘’А шта је то ако није геноцид кад протјерате преко 400 000 припадника једног народа, кад побијете преко 7 000 припадника тог истог народа И кад им порушите, опљачкате, девастирате сву имовину а након 19. година спрјечавате повратак, шта је то ако није геноцид’’, рекао је директор ‘’Веритаса’’.

До сада су оптуживани само Срби, док су они који су починили злочин над српским народом ослобађани.

’’Олуја’’ је злочин без казне, поручено је на округлом столу "Олуја пред Међународним судом правде"."Посвуда гдје су Срби били жртве они су од стране такозване Међународне заједнице која је основала тај неправедан или пристрасан суд који осуђује само Србе, он ослобађа сваке одговорности оне који су дјеловали против српског народа’’, изјавио је потредсједник Српске, Емил Влајки.

И док српски народ оплакује жртве у Хрватској славе дан побједе.

"Хрвати данашњи дан, 5.август, славе као двоструки државни празник и то Дан побједе и домовинске захвалности и Дан хрватских бранитеља. Један од споредних тужбених захтјева у контратужби против Хрватске односи се и на захтјев да Међународни суд правде нареди Хрватској да из свог Закона о државним празницима избаци овај двоструки празник јер је непримјерно једној чланици Европске уније да дан кад је извршена геноцидна акција слави’’, нагласио је Штрбац. 

"Веритас’’ је припремио и Билтен о дешавањима у Хрватској у којем се налази списак са именима жртава. Документација о страдању Срба свједочиће генерацијама које долазе, с циљем да се не заборави злочин који се догодио над недужним српским народом.

Подсјећамо, акција „Олуја“ почела је 4. августа и трајала је четири дана. С подручја захваћеног хрватском офанзивом протјерано је готово цјелокупно српско становништво.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Схабан

05.08.2014 20:15

Проблем Срба је што они очекују да неко други казни оне што су починили злочине над њима. Е па то се неће десити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Најјачи Србин

05.08.2014 21:05

Хоће јаране хоће, само полако !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

поплављен и изуједан од комарци

06.08.2014 04:45

ево стизе и рватима олуја 2014

ОДГОВОРИТЕ