Navijači nose Partizan do pobjede

Prema informacijama iz Humske 1, do ponedeljka popodne prodato je oko 14.000 ulaznica za revanš susret sa Ludogorecom.

Fudbal 05.08.2014 | 14:45
Navijači nose Partizan do pobjede

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona prethodnih godina je najčešće bilo kobno za fudbalere Partizana.
Tu fazu takmičenja prebrodili su samo u sezoni 2010/11, kada su eliminisali Helsinki, a onda u plej-of rundi i Anderleht, čime su se po drugi put u istoriji domogli grupne faze Lige šampiona.

Inače je početak avgusta bilo doba godine "rezervisano" za razočaranja, pošto su crno-beli gubili od Apoela 2009, od Genka 2011, od AEL-a 2012. i letos od Ludogoreca.

Žreb im je ove godine dao priliku da se revanširaju prvaku Bugarske i za sada je tim Marka Nikolića na dobrom putu da to uradi.

Za razliku od 2013, kada je u Razgradu poražen sa 2:1, sada je Partizan izvukao remi bez golova, tako da u revanšu mora biti oprezan, ali istovremeno bez psihološkog opterećenja da mora da juri prednost protivnika.

Već je izvesno da će Saša Ilić i drugovi imati veliku podršku sa tribina u sredu od 20.45, pošto je do ponedeljka popodne prodato oko 14.000 ulaznica, po ceni od 600 (Jug i Sever), odnosno 1.200 i 1.500 dinara, za bočne ili centralne delove Istoka i Zapada.

S obzirom na to da se za evropske utakmice obično ne pušta u prodaju ceo kapacitet (32.710), to znači da je već "otišla" polovina karata i da je realno da navijači u preostala dva dana pokupuju ostatak.

Partizan bi eventualnom pobedom nad Ludogorecom osigurao nastup u grupnoj fazi Lige Evrope, pa u plej-ofu Lige šampiona apsolutno ne bi imao šta da izgubi. Igrao bi 180 minuta za ulazak u društvo Reala, Bajerna, Barselone i drugih kontinentalnih velikana, iako prošle sezone nije bio prvak države!

Bila bi to "filmska" priča, ne baš u rangu danskog osvajanja Evropskog prvenstva 1992. godine (zbog sankcija Jugoslaviji i zabrane nastupa), ali tu negde...

Komentari / 0

Ostavite komentar