Bijeljina: Katoličkoj crkvi vraćeni važni dokumenti

Eparhija zvorničko-tuzlanska Srpske pravoslavne crkve predala je oko 5.000 dokumenata, starijih od jednog veka, koje je protosinđel Petar Petrić, bivši starešina manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini, pronašao na svom novom poslušanju u arhivi te bogomolje, rekao nam je Dušan Tomić, advokat Rimokatoličke crkve u Sarajevu.

Republika Srpska 04.08.2014 | 18:52
Bijeljina: Katoličkoj crkvi vraćeni važni dokumenti

Dragocena dokumenta, prema Tomićevim rečima, vraćena su Katoličkoj crkvi u Brčkom, gde su se nalazila do početka rata na levoj obali Drine. Drugi deo riznice Katoličke crkve, koji se nalazi u manastiru, gde i stoluje episkop zvorničko-tuzlanski, očekuje se da bude predat nadbiskupu vrhbosanskom, kardinalu Vinku Puljiću, koji želi da se zahvali protosinđeli Petru Periću i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenom episkopu i članu Svetog arhijerejskog sinoda, Hrizostomu, bivšim episkopu bihaćko-petrovačkom.

- Za Katoličku crkvu ovo su blaga vredna dokumenta i zato kardinal Puljić želi da ih lično primi i blagosilja sve one, koji su ih sačuvali i predali tamo gde im je mesto - kaže advokat Tomić.

Komentari / 0

Ostavite komentar