Бијељина: Католичкој цркви враћени важни документи

Епархија зворничко-тузланска Српске православне цркве предала је око 5.000 докумената, старијих од једног века, које је протосинђел Петар Петрић, бивши старешина манастира Светог Василија Острошког у Бијељини, пронашао на свом новом послушању у архиви те богомоље, рекао нам је Душан Томић, адвокат Римокатоличке цркве у Сарајеву.

Република Српска 04.08.2014 | 18:52
Бијељина: Католичкој цркви враћени важни документи

Драгоцена документа, према Томићевим речима, враћена су Католичкој цркви у Брчком, где су се налазила до почетка рата на левој обали Дрине. Други део ризнице Католичке цркве, који се налази у манастиру, где и столује епископ зворничко-тузлански, очекује се да буде предат надбискупу врхбосанском, кардиналу Винку Пуљићу, који жели да се захвали протосинђели Петру Перићу и Српској православној цркви и њеном епископу и члану Светог архијерејског синода, Хризостому, бившим епископу бихаћко-петровачком.

- За Католичку цркву ово су блага вредна документа и зато кардинал Пуљић жели да их лично прими и благосиља све оне, који су их сачували и предали тамо где им је место - каже адвокат Томић.

Коментари / 0

Оставите коментар