Dobojski vatrogasci obilježili Ilindan

 

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj danas su obilježili Krsnu slavu Svetog proroka Iliju.

Republika Srpska 02.08.2014 | 17:15
Dobojski vatrogasci obilježili Ilindan

Bila je ovo prilika da sumiraju utiske nakon svega što su prošli posljednjih mjeseci, ali i da utvrde da su spremni na sve izazove koje njihova profesija donosi.

Slaven Dujaković, starješina dobojskih vatrogasaca, iskoristio je priliku da se zahvali kolegama na požrtvovanosti koju su pokazali tokom majskih poplava, ali i istakao da su spremni za sezonu šumskih požara u nadi da ih ipak neće biti.

Višedecenijsko bavljenje poslom vatrogasca iza sebe ima Pejo Zubak, i ni slutio nije da će na njega najveći utisak ostaviti trenutak kada su ga njegove mlađe kolege izbavili iz potopljenog doma.

Osim što su dobili zahvalnice, vatrogasci su se pozdravili i sa kolegom koji završava vatrogasnu karijeru i naglašava da je srećan što se bavio ovako humanim poslom.

Položaj vatrogasnog doma u Doboju uzrokovao je da sama zgrada bude pod vodom oko 6 metara, ali su oštećenja vrlo brzo sanirana u dovoljnoj mjeri da su spremni da odgovore svim zadacima.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

krljavi

02.08.2014 17:27

jesu li to isti oni sto su u poplavi ostvili tri vatrogasna vozila i sto su formirali krizni stab pa su njih prve morali spasavat od poplave hehe tesko nama

ODGOVORITE