PSŽ-u Super kup Francuske!

Fenomenalni švedski napadač sa dva gola srušio osvajača prošlogodišnjeg Kupa Francuske – 2:0.

Fudbal 02.08.2014 | 19:00
PSŽ-u Super kup Francuske!

Zlatan Ibrahimović je pokorio i Peking! Fenomenalni golgeter postigao je dva gola u Superkupu Francuske protiv Gengana i doneo šampionu Francuske prvi trofej u novoj sezoni – 2:0 (2:0).

Ibrahimović je meč odigran u kineskoj prestonici odlučio već u uvodnoj fazi meča. Prvi pogodak u devetom minutu bio je prava majstorija švedskog napadača, koji je nakon dodavanja vrlo aktivnog Pastorea, sa distance hiruški precizno gađao desni ugao gola Mamadua Samase.

Već u 20. minutu bilo je jasno da trofej ide u Pariz. Sudija Klemen Trupin malo je olako dosudio jedanaesterac za PSŽ zbog prekršaja nad Ongendom, ali to nije smetalo Ibrahimoviću da postigne drugi pogodak i postavi konačan rezultat ovog meča.

Da je pitanje osvajača Superkupa i definitivno rešeno bilo je jasno u 32. minutu, kada Mustafa Jatabare nije uspeo da savlada Salvatorea Sirigua iz najstrože kazne, pošto je italijanski golman odlično pročitao udarac kamerunskog napadača.

Gengan u nastavku meča gotovo nije uspeo ni da pripreti moćnom rivalu, koji je držao kontrolu igre i rezultata do kraja utakmice i rutinski došao do prvog trofeja u ovoj sezoni.

Komentari / 0

Ostavite komentar